La Coolinaria, Vlad, George și Luca ne arată cum să preparăm o rețetă delicioasă: galette cu legume și cașcaval Sofia de la Delaco.
GALETTE CU LEGUME SI CASCAVAL
6 portii
Timp de preparare: 1 ora si 30 min
INGREDIENTE:
Galette:
220 grame faina integrala
125 gr unt rece
1/2 lingurita sare
3-4 linguri de apa
Umplutura:
150 grame sos de rosii cu busuioc
150 grame cascaval Sofia Delaco razuit
o vanata
un dovlecel
o ceapa rosie mica
1 lingurita usturoi pudra
1/2 lingurita sare
Mod de lucru:
- Se amesteca intr-un bol faina, sarea si se incorporeaza untul framantand cu mana. La nevoie se mai adauga 2-3 linguri de apa rece pentru a se forma un aluat. Aluatul format se lasa la frigider timp de 20-30 min.
- Vanata si dovlecelul se taie cubulete si se calesc in ulei incins pentru cateva minute (5-6 min) . La final se pun intr-un bol si se adauga pudra de usturoi si sare .
- Se scoate aluatul din frigider si se intinde pe o suprafata presarata cu faina in forma aproximativa de cerc.
- In mijloc se unge cu sosul de rosii, se presara cascaval razuit dupa care se aranjeaza vinetele,usturoiul si ceapa. La final se presara putin cascaval si deasupra legumelor.
- Marginile aluatului se aduc spre interior astfel incat sa cuprinda toata umplutura. La final se ung marginile cu ou si se presara seminte.
- La cuptor, tarta va sta 40-45 minute si se lasa la racit pentru 5 minute inainte de a se servi.