La Coolinaria, Vlad Petreanu propune o rețetă trendy de paste cu hribi şi bacon: Bentițe de Tagliatelline a la Petranesca. Nu vă lăsați intimidați de numele rețetei, ea nu e doar pentru specialiști sau masterchefi, fiind simplu de gătit, cu ingrediente accesibile, dar puse în farfurie cu stil.
Vlad Petreanu vă propune să alegeți fie tăițeii Tagliatelline, fie papardelle, după preferințe, pentru a pune în practică o bijuterie de rețetă, prezentata de pastele Pambac – gustul care se poartă!
Pentru început, se fierb pastele, confirm indicațiilor de pe pachet.
Într-o tigaie se călesc în ulei şi unt baconul, usturoiul, ciupercile tăiate bucăţi. Se adaugă vin alb. Când compoziţia a scăzut, se ia de pe foc tigaia, se adaugă smântâna (sau mascarpone) şi parmezanul. Se amestecă. Se mai pune puţin unt ca să fie sosul mătăsos.
Din apa în care fierb pastele se rezervă o cană. Pastele se scurg şi se adaugă în tigaie. Se pune şi puţină apă. Se adaugă pătrunjel, se amestecă. Gata.
Ingrediente pentru 4 porții:
500g tăiței Tagliatelline sau papardelle
400g hribi proaspeti sau congelaţi
200g bacon
2 căței de usturoi
100ml vin alb
2 linguri ulei + o nucă de unt
4 linguri smântână (sau mascarpone)
1 lingură de parmezan ras
pătrunjel
sare și piper, după gust