La Coolinaria, Vlad, George și Luca ne arată cum să preparăm o rețetă de Tiramisu cu mascarpone Delaco.
Ingrediente:
• 500 grame mascarpone Delaco
• 120 grame zahăr
• 5 ouă
• 300 mililitri de cafea
• 250 grame de pișcoturi italienești, uscate
• o lingură de cacao
Cum procedezi:
• Mai întâi de toate faci cafeaua și o lași să se răcească. De preferat espresso. Dacă vrei în ea poți adaugă 20-30 ml de whiskey sau rom. Separi albușurile de gălbenușuri. Într-un bol mixezi albușurile spumă, adăugând treptat jumătate din cantitatea de zahăr (60gr). Într-un vas mai mare, bate gălbenușurile cu restul de zahăr (60gr) apoi adaugă brânza mascarpone Delaco și mixează bine, la viteză mai mică. Peste crema formată pui spuma de albușuri și o încorporezi amestecând cu o lingură, nu cu mixerul!
Asta a fost partea cea mai grea.
Acum pregătești un vas de sticlă sau o tavă dreptunghiulară și suficient de adâncă (30x20x4-5cm). Pui cafeaua într-un bol de supă și însiropezi cu ea rând pe rând pișcoturile, doar trecându-le prin bol, fară să le lași să se înmoaie! Așterni un strat de cremă pe fundul vasului. Urmează un strat de pișcoturi, un altul de cremă, iar pișcoturi și încă o dată cremă
Se pune la frigider pentru câteva ore, cel mai bine peste noapte. Înainte de a-l servi, se presară cacao pe întreaga suprafață cu ajutorul unei strecurători fine.
Tiramisu poate fi “construit” și în vase mai mici, individuale, iar pentru o rețetă mai cremoasă poți folosi 750 de grame de mascarpone Delaco.