Confidenţialitate

Contrastele se atrag

Astfel, potrvit unui studiu brazilian, oamenii își aleg instinctiv partenerii ale căror hărți genetice sunt diferite de ale lor.

Studiul a arătat că în cazul cuplurilor căsătorite, secvențele cromozomiale ale celor doi parteneri, responsabile cu funcționarea sistemului imunitar, prezintă mai multe diferențe genetice, comparativ cu perechile grupate în mod arbitrar de către cercetători.

Coordonatoarea studiului crede că acest mecanism ar putea fi o strategie care vizează evoluția speciei umane, pentru a asigura o reproducere sănătoasă.

Este luat astfel în considerare faptul că varietatea genetică este benefică pentru urmași, iar subconștientul le dictează oamenilor ce partener să aleagă, pentru a avea copii sănătoși.

Cercetătorii nu au stabilit încă cu exactitate care sunt particularitățile fizice care îi împing unii spre ceilalți pe oamenii diferiți din punct de vedere genetic, însă oamenii de știință brazilieni au sugerat că mirosul corpului sau chiar structură feței ar putea juca un rol important în acest proces.

Părinții cu diferențe genetice semnificative le oferă urmașilor lor șanse mai mari de a învinge infecțiile, deoarece genele din sistemele lor imunitare sunt diverse, au explicat oamenii de știință brazilieni.