Aproximativ 20 de organizații județene ale PSD susțin gruparea liderilor care-i cer demisia lui Liviu Dragnea din funcțiile de președinte al partidului și al Camerei Deputaților, a declarat în această dimineață pentru Europa FM unul dintre semnatarii scrisorii de protest.
Dacă numărul contestatarilor nu va crește până la ședința de la prânz, șansele ca Liviu Dragnea să fie îndepărtat din aceste funcții sunt nule, cel puțin în acest moment.
Până atunci au loc negocieri.
Pentru a-l putea forța pe Liviu Dragnea să renunțe la conducerea partidului, liderii care i-au cerut demisia au nevoie de cel puțin 35 de voturi, dar până în această dimineață, putea conta pe cel multt 22.
Ieri, vicepreședintele PSD Gabriela Firea, cea care l-a contestat vehement pe Dragnea în ultima lună, a declarat însă că cei care au semnat scrisoarea sunt suficient de mulţi cât să conteze în CEx.
Pe de altă parte, ieri, vicepremierul Paul Stănescu, care și el ii cere demisia lui Liviu Dragnea, a declarat că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, în prezent numărul 2 în PSD, rugând-o să preia conducerea partidului.
„Cel puţin eu am avut o discuţie cu prim-ministrul. Am rugat-o în numele grupului, să fie de acord cu poziția grupului. Rămâne să ne spună dacă va fi de acord sau nu. E o chestiune de voinţă unilaterală, dar e om de partid, de echipă, cred că îşi va suma acest lucru.
Am rugat-o să rămână în continuare, fiind preşedinte executiv, o perioadă, preşedinte interimar al partidului.
Obiectivul nostru e să menţinem coaliţia cu ALDE, să ne aducem înapoi toţi parlamentarii care au plecat, e riscul ca anumiţi parlamentari, dacă rămânem în aceeaşi situaţie, să plece la alte partide, să rămână independenţi.”
Ședința PSD va începe la ora 12.30
Pe de altă parte, dacă Liviu Dragnea va avea majoritatea în CEx, el poate cere excluderea din partid a celor care l-au contestat. Statutul PSD prevede că sacționarea se poate face pentru încălcări grave sau pentru prejudicii majore aduse PSD.