Fundaţia Mondială de Cercetare a Cancerului sfătuieşte oamenii să limiteze consumul de carne roşie, cum ar fi cea de vită, porc sau miel şi să evite produsele procesate, precum şunca şi salamul.
Au fost descoperite probe convingătoare conform cărora aceste tipuri de carne cresc riscul îmbolnăvirii de cancer intestinal.
Fundaţia a început în 2007 o dezbatere globală şi a publicat un studiu care a identificat carnea drept un factor de risc pentru diferite forme de cancer.
Experţii recomandă cel mult 500 de grame de carne roşie pe săptămână – echivalentul a cinci sau şase porţii medii de friptură de vită, miel sau porc – şi evitarea cărnii procesate.
Oamenii care mănâncă peste 90 de grame de carne roşie pe zi ar trebui sa reducă cantitatea la 70 de grame, ceea ce înseamnă trei felii de şuncă sau doi burgeri de vită.
De asemenea, se recomandă consumul de alimente ce conţin fibre, cum ar fi cereale integrale, fructe şi legume.
Laptele, usturoiul şi suplimentele alimentare ce conţin calciu ar putea reduce riscul îmbolnăvirii, spun experţii.