România se află pe locul al 9-lea, în Europa, în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancer, potrivit datelor Eurostat, şi pe un rușinos loc întâi în topul ţărilor cu cele mai multe decese survenite în urma cancerului de col uterin.
Peste 78.000 de cazuri noi de cancer sunt diagnosticate, în fiecare an, în România. Studiile medicale arată, însă, că jumătate dintre acestea ar putea fi prevenite prin informare constantă a pacienţilor şi vizite regulate la medic.
Aceste screening-uri vizează depistarea tipurilor de cancer cu o incidenţă ridicată în România, respectiv cancerul de sân, cancerul de col uterin, cancerul de colon şi cancerul endometrial – în cazul pacientelor femei – şi cancerul de colon, cancerul de prostată, cancerul pulmonar şi cancerul de vezică urinară – în cazul pacienţilor bărbaţi.
Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cancerul de plămâni şi cel de sân fac cele mai multe victime: 27,3% dintre bărbaţii români care îşi pierd viaţa din cauza afecţiunilor oncologice suferă de cancer la plămâni, în timp ce cancerul de sân ucide, anual, 17% dintre femei. În total, aproximativ 50.000 de români mor anual din cauza unei forme de cancer.
Aplicația Docbook, prima aplicaţie din România pentru programări online la medic, se alătură luptei împotriva cancerului şi lansează campania de responsabilitate socială „Prevenţia salvează vieţi!”. Prin intermediul aplicației sau pe site, sunt oferite pacienților peste 500 de controale și investigații gratuite, în 10 clinici din București.
Programările se pot face și online sau pe telefonul mobil prin aplicația disponibilă pentru iOs și Android.
De asemenea, utilizatorii pot să consulte disponibilitatea medicilor, competenţele lor profesionale şi pot obţine confirmarea programării, totul în mai puţin de un minut. Aplicaţia este conectată non-stop la toate sistemele de programare ale clinicilor şi cabinetelor medicale private partenere şi permite utilizatorilor să caute doctori după nume, localitate, specialitate, data şi forma de plată acceptată.