Confidenţialitate

Constanța: Trei bărbați, reținuți pentru fals informatic. Anunțau că oferă locuri de muncă, iar cu buletinele doritorilor jucau la pariuri online | VIDEO

Trei bărbați din Motru, județul Gorj, au fost reținuți de polițiștii de la Crimă Organizată Constanța pentru infracțiuni de fals informatic în formă continuată și fals material în inscrisuri oficiale. Cei trei anunțau online că oferă locuri de muncă în Germania dar cu cărțile de identitate obținute de la doritorii creduli deschideau conturi de pariuri, obținând bonusuri uriașe. 

Polițiștii de la Crimă Organizată Constanța informează că trei bărbați din Motru postau anunțuri în mediul online, oferind locuri de muncă în Germania.

Ei obțineau astfel fotografii cu cărțile de identitate ale persoanelor interesate. Buletinele erau apoi folosite de cei trei indivizi pentru a deschide conturi de pariuri pe o platforma online de jocuri de noroc.

Asta pentru că la deschiderea contului primeau un bonus de bun venit, în cuantum de până la 1.200 de lei. Profitul ajungea și la un milion de lei.

Polițiștii au probat că cei trei au reușit să înșele peste 1.000 de persoane, care le-au trimis, online, buletinele de identitate.

S-a mai stabilit că suspecții din Motru au și falsificat cărți de identitate, în format electronic, cu care au reușit, de asemenea, să deschidă conturi pe platforma de jocuri de noroc.

Cinci percheziții au fost organizate marți, patru la Motru și una la Constanța, unde suspectii aveau un apartament, ocazie cu care au fost găsite sistemele informatice cu care cei trei încălcau legea.

Au fost incătușați și duși la Constanța, unde au fost reținuți, urmând să fie prezentați procurorilor DIICOT.

Cercetările vor fi extinse și pentru infracțiunea de inșelăciune pentru că oamenii păcăliți s-ar putea trezi că au de plătit impozit pentru pariuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Suceava: Un tată este acuzat că și-a suspus copiii la muncă silnică ani întregi. Nu aveau voie să meargă la școală sau să se joace