Un proiect major de restructurare a învățământului tehnologic și universitar din Dobrogea, coordonat de Universitatea Ovidius din Constanța, a obținut cel mai mare punctaj din Regiunea Sud-Est. Proiectul din fonduri PNRR, în valoare de peste 27 milioane de euro, vizează dezvoltarea învățământului dual regional, bazat pe studii de inginerie.
Liderul de consorțiu Universitatea Ovidiu Constanța are alături în acest proiect nu mai puțin de 40 de parteneri: Primăria Constanța și alte primării de orașe, 12 licee din județ, companii precum Centrala Nucleară de la Cernavodă, Comisia Națională de Control a Activităților Nucleare, Petromidia, Camera de Comerț, Asociația Producătorilor Agricoli, mulți agenți economici cu greutate în județul Constanța.
Proiectul vizează construirea unui campus profesional pentru înățământul dual, care se va numi „Ovidius Engineering Hub”
Acesta va fi amplasat pe terenul aflat în proprietatea UOC și va avea o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați.
Vor fi construite spații noi dedicate învățământului tehnic, cărora li se adaugă spații de cazare și cantină pentru elevi și studenți.
Domeniile de studiu vor fi:
- Inginerie chimică;
- Științe inginerești aplicate;
- Inginerie energetică;
- Inginerie mecanică;
- Inginerie industrială;
- Construcții și instalații;
- Agricultură și inginerie agro-alimentară;
- Sustenabilitate.
Potrivit rectorului Universității Ovidius, Dan Iliescu, „este cea mai mare investiție în infrastructura educațională constănțeană a ultimilor ani”.
Valoarea totală a proiectului „Dezvoltarea și dotarea campusului profesional integrat pentru învățământul dual preuniversitar și universitar „Ovidius Engineering Hub”, al consorțiului regional „Tehno-Dobrogea”, este de 27.200.000 euro.
Sursa colaj foto: Facebook / Universitatea „Ovidius” din Constanța