Consiliul Tineretului din România (CTR), federația care reprezintă tinerii și organizațiile de tineret, are o nouă echipă de conducere, cu un președinte și 8 vicepreședinți care își vor exercita mandatul până pe 5 septembrie 2020.
Noua echipă este formată din Gabriel Ion Carnariu, în calitate de președinte, iar cei 8 vicepreședinți sunt: Maria Teodora Balaș, Maria Francesca Cristea, Ștefan-Marius Deaconu, Oana Ghiocea, Kőrösi Kristóf, Andreas Novacovici, Florin-Gheorghe Râșteiu, Ana-Maria Ungureanu.
Membrii echipei au vârstele cuprinse între 18 și 26 de ani, unii dintre ei fiind în primii ani ai studenției, având, însă, o însemnată experiență în sectorul de tineret, activând de-a lungul timpului în importante structuri de și pentru tineret la nivel local și național. Obiectivul comun al acestora este promovarea și apărarea drepturilor și intereselor tinerilor români, precum și creșterea participării active a acestora la viața comunității din care fac parte.
Alegerile interne din cadrul ultimei Adunări Generale a membrilor Consiliului Tineretului din România s-au desfășurat în contextul Summitului Tinerilor – „Imaginează! Crede! Revoluționează!”, (ediția a IV-a, Iași, 23-27 octombrie 2019), cel mai ambițios eveniment al mișcării de tineret din România, organizat de Guvernanța Capitalei Tineretului din România formată din Consiliul Tineretului din România (CTR), Grupul PONT, Federația Tinerilor din Cluj și BCR, împreună cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – FONTIS și Primăria Municipiului Iași și susținut în acest an de Consiliul Local al Municipiului Iași, Agenţia Naţională de Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDFP) și Corpul European de Solidaritate, Centrul de Evenimente AGORA, Nestle, Clever Taxi, Vitamin Aqua, Compania de Transport Public din Iași și Ateneul Național din Iași.
Consiliul Tineretului din România (CTR) reprezintă principalul partener neguvernamental cu atribuții privind politicile publice pentru tineret în raport cu autoritățile administrației publice centrale abilitate în acest sens, Biroul Permanent fiind structura internă de conducere cu rol decizional. În cei 14 ani de activitate, CTR și-a asumat misiunea de a asigura prezența unei voci puternice a tinerilor în plan instituțional și public în procesul de dezvoltare a politicilor publice care vizează tinerii și care pot avea un impact semnificativ asupra acestora, inclusiv în domenii care țin de ocupare, educație, sănătate, participare civică și politică și voluntariat. CTR reunește structuri federative cu o rețea de peste 400 de organizații de și pentru tineret din țară, fiind singura structură din România afiliată la Forumul European pentru Tineret (European Youth Forum) și Organizația Mondială pentru Tineret (World Assembly of Youth).