Confidenţialitate

Concluzii după ședința CSAT. Forțele Navale Române vor fi dotate cu o navă nouă, de tip corvetă ușoară / „Este necesar să luăm în calcul, în viitor, o creștere etapizată a procentului din PIB alocat cheltuielilor de apărare” | AUDIO | GALERIE FOTO

Concluzii după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Forțele Navale Române vor fi dotate cu o navă nouă, capabilă să execute în cel mai scurt timp o multitudine de misiuni – a decis Consiliul Suprem de Apărare a țării. Membrii CSAT au aprobat achiziția și începerea demersurilor necesare de către Ministerul Apărării Naționale. 

Audio Player
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dotarea cu o astfel de navă, de tip corvetă ușoară, este parte a programelor de modernizare și înzestrare aflate în diferite faze de derulare, se arată în comunicatul CSAT.

Totodată, în Consiliu au fost analizate și aprobate rapoartele privind activitatea instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pe anul trecut și principalele obiective pentru anul 2025. A fost evaluat și Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pe de anul trecut, care va fi trimis spre aprobare Parlamentului României.

Președintele interimar al României a prezentat rezultatele discuțiilor de la Summitul de la Paris, dedicat Ucrainei. România urmărește cu „maximă atenție” toate discuțiile legate de un armistițiu în Ucraina și va contribui la acțiunile de monitorizare a acestuia, a mai stabilit CSAT. Potrivit comunicatului, Romania trebuie să își asume, împreună cu partenerii europeni, un rol mai important în menținerea păcii pe continentul european, și e necesară luarea în calcul, pe viitor, a creșterii etapizate a procentului din PIB alocat cheltuielilor de apărare, utilizând instrumentele europene și  fără a crea dezechilibre bugetare.

Mmebrii CSAT au transmis și că este necesar ca România să își consolideze relația bilaterală cu SUA, „în vederea menținerii unei prezențe militare americane consistente pe teritoriul României, esențială pentru interesele de securitate ale țării noastre”.

„Consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare, în special pe Flancul Estic, rămâne o prioritate”, se arată în comunicatul CSAT.

Sursa foto: Presidency.ro

Citește și: Marcel Ciolacu, răspuns neașteptat cu privire la Emil Hurezeanu după ce anterior l-a criticat pentru cum gestionează relațiile româno-americane: „Doamne ferește! Ce aveți cu el?” | AUDIO 

Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.