Confidenţialitate

Compania Bookster, dată în judecată de zece edituri

Zece edituri, printre care Polirom, Rao, Nemira şi Humanitas, şi asociaţia Editorilor din România au dat în judecată compania Bookster pentru concurenţă neloială.

Printre „pârâţi“ se numără şi Ministerul Culturii, instituţia care oferă avizele de funcţionare.

Editurile au dat în judecată Bookster pentru că dezvoltarea acestei biblioteci care are drept clienţi angajaţii unora dintre cele mai mari companii din România le-ar afecta vânzările, scrie Ziarul Financiar.

Mai exact, faptul că unele dintre cele mai noi titluri din piaţă ajung să fie împrumutate reduce apetitul de achiziţii de cărţi. Un alt motiv de nemulţumire îl reprezintă faptul că Bookster nu cumpără direct de la edituri, ci de la librării on şi offline.

Proiectul Bookster a fost lansat acum şapte ani. Funcționează ca o bibliotecă virtuală: companiile cumpără abonamente, iar angajații intră pe site-ul Bookster, își aleg ce vor să citească, iar cărțile sunt trimise direct la locul de muncă.

„ Vânzările editurilor care au chemat în judecată Bookster şi Ministerul Culturii au crescut constant în ultimii ani, iar profitul acestor edituri s-a majorat cu 750% de cand Biblioteca Publică Bookster a fost lansată, de peste șapte ori mai rapid decât media pieţei de carte “, susţin reprezentanţii Bookster.

Bookster este operată prin intermediul unei asociaţii- Asociaţia Educaţie pentru Toţi Copiii, astfel că nu există date publice precum cifră de afaceri sau profit.