Confidenţialitate

CNAB: Aeroporturile Capitalei sunt pregătite de iarnă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, a anunţat marţi că aeroporturile sunt pregătite de iarnă şi că utilajele sunt pregătite „să intervină în orice moment”.

„Toate cele 49 de utilaje performante aflate la dispoziţia Aeroportului Henri Coandă sunt pregătite să intervină în orice moment, atunci când situaţia meteorologică o va cere. Asigurăm pasagerii şi companiile aeriene că dispunem de tehnica şi personalul specializat în operaţiunile speciale pe timp de iarnă şi că am luat măsurile necesare pentru operarea în deplină siguranţă a aeronavelor, în perioada sezonului rece, pe ambele aeroporturi ale Capitalei”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Bogdan Mîndrescu.

Pentru operaţiunile specifice de deszăpezire din sezonul de iarnă 2017-2018, CNAB şi-a asigurat o rezervă de câteva tone de degivrant solid și lichid, nisip şi sare, iar companiile de handling au la dispoziţie lichid degivrant pentru aeronave.

CNAB a organizat marţi revista de front a utilajelor speciale de intervenţie pe timp de iarnă în care au fost prezentate strategiile de acţiune pentru deszăpezirea şi degivrarea pistelor, platformelor, căilor de rulare ale aeronavelor.

Revista de front a tehnicii de deszăpezire şi degivrare face parte din sistemul de operaţiuni de pregătire pentru activităţile specifice pe timp de iarnă de pe platforma Aeroportului Henri Coandă.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

CNAB a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, venituri totale de 808,62 milioane lei, cu 20,1% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, CNAB a înregistat în perioada ianuarie – septembrie un profit brut de 320 milioane lei, cu 34% ori mai mare faţă de cel aferent aceleiaşi perioade din 2016.