A fost dată publicității o nouă ediţie a clasamentului ţărilor în care merită să trăieşti.
Un sondaj la care au răspuns peste 20.000 de persoane, de la personalități și afacerişti, până la oameni simplu.
Lista reuneşte 80 de ţări. Între criteriile de clasificare a acestora se numără deschiderea economică şi, bineînţeles, calitatea vieții.
Pentru al doilea an consecutiv, Elveția se menţine în frunte pentru economia stabilă și prosperă, forța calificată de muncă din diverse domenii, dar şi rata scăzută a șomajului.
Pe locul secund se află Canada, apreciată pentru nivelul de trai ridicat şi industria bazată pe înaltă tehnologie.
Avansând o poziţie faţă de ediţia de anul trecut a clasamentului, Germania completează podiumul, graţie economiei, forţei sale de muncă şi o influență tot mai puternică în rândul comunităţii internaționale.
Marea Britanie ocupă locul al patrulea în acest an, în ciuda preocupărilor stârnite de viitoarea ieşire din Uniunea Europeană. Regatul Unit punctează prin influenţa sa în domeniul culturii şi susţinerea antreprenoriatului.
Japonia îşi păstrează locul al 5-lea, în special graţie avantajelor pe care le oferă celor interesaţi să înceapă noi afaceri.
Menținându-se pe a 6-a poziție, Suedia este apreciată pentru angajamentul său față de drepturile omului, servicii publice și protecția mediului. Țara scandinavă se numără printre campioanele lumii la calitatea vieții oferite cetățenilor săi.
Urcând pe locul 7 în clasament, Australia are un Produs Intern Brut ridicat. Orașele bogatei națiuni din Pacific sunt apreciate pentru viabilitate.
Deși coboară pe poziția a 8-a, Statele Unite rămân cea mai puternică națiune din lume în ceea ce privește cheltuielile militare și influența politicii externe, având o puternică influență culturală și un dezvoltat spirit antreprenorial.
Franța își păstrează locul al 9-lea. Țara din Europa Occidentală câștigă puncte la influență culturală și grija pentru patrimoniu.
Completând top 10, Olanda oferă o calitate a vieții înaltă pentru cei care o aleg, are o economie stabilă, un excedent comercial și o industrie agricolă foarte mecanizată.