Peste 50 de produse inventate de studenții de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din Cluj vor fi prezentate mâine la Festivalul Alimentului. Felurile de mâncare inovative au rezultat în urma pregătirii lucrărilor de licență ale studenților.
Ravioli molecular cu microsfere din subproduse alimentare, bere Sweet Stout cu infuzie de fistic şi vanilie, „ForrestPaste” – produs alternativ la pate – ciocolată vegană cu plante medicinale, biotrufe pentru diabetici, şuncă de porc cu adaos de pudră de aronia, îngheţată vegetală îmbogăţită cu probiotice, băutură fermentată cu suc de struguri şi ghindă, iaurt cu extract de păpădie şi pulbere din coji de banane sunt câteva dintre preparatele ce pot fi gustate la Festivalul alimentului organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj.
Produsele vor fi jurizate de 18 firme interesate de inventivitatea studenților
Cele 54 de produse vor fi jurizate de reprezentanţi ai 18 firme interesate de inventivitatea studenţilor. Toate felurile de mâncare au fost obținute prin utilizarea unor tehnologii inovatoare și urmăresc promovarea unei alimentații sănătoase, precizează organizatorii.
Sursa foto: Shutterstock