Aproximativ 7 din 10 angajați români muncesc peste program şi tot nu se descurcă cu banii, arată un studiu realizat de compania Ernst & Young.
Chiar dacă programul standard este de 40 de ore pe săptămână, 34% dintre cei intervievați susțin că lucrează chiar mai mult de 46 de ore pe săptămână.
Studiul arată că peste 70% dintre respondenţi lucrează ore suplimentare, iar 34% lucrează chiar mai mult de 46 de ore pe săptămână.
Jumătate dintre cei intervievați cred că numărul de ore de lucru a crescut în ultimii trei ani faţă de perioada anterioară.
Cel mai mult resimt acest volum de muncă tinerii născuți între 1980 şi 1995.
Şi șefii stau la muncă peste program, arată studiul. Ei lucrează ore suplimentare aproape dublu faţă de managerii din Germania sau Marea Britanie, potrivit companiei Ernst & Young.
Chiar și așa, statisticile Eurostat arată că productivitatea muncii în România e de şase ori mai mică decât media în Europa.
Deşi muncesc mai mult, angajații români au mari probleme cu banii.
47% au renunţat la activităţile de relaxare din motive financiare, 28% nu și-au cumpărat o locuință, iar 14% au amânat decizia de a avea primul copil din aceleaşi motive.
Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2.562- două de persoane, în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016 .