De la această oră, ministrul Muncii, Marius Budăi, discută cu reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale din domeniul asistenței sociale. Se caută soluții pentru a permite implicarea ONG-urilor în verificarea condițiilor din centrele pentru vârstnici sau persoane cu dizabilități. Un singur ONG a refuzat participarea: Centrul de Resurse Juridice care i-a cerut premierului demiterea Ministerului Muncii, Marius Budăi.
Centrul de Resurse Juridice care militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilități – a făcut mai multe vizite inopinate de monitorizare la căminele groazei – vizate acum de ancheta DIICOT pentru abuzurile de nedescris la care au supus 98 de vârstnici și persoane cu dizabilități.
Reprezentanții Centrului spun că au sesizat mai multe instituții, printre care și Ministerul Muncii, dar și Direcțiile de protecție socială din Ilfov și Sectorul 3 asupra neregulilor pe care le-au găsit acolo.
Dreptul de a face aceste vizite i-a fost restras organizației la începutul lunii aprilie. Ministerul Muncii motiva denunțarea procotolului prin faptul că membri CRJ nu au luat reprezentanți ai Ministerului Muncii în control, că rapoartele încheiate în urma vizitelor de monitorizare nu au fost transmise prioritar către Agenția Națională de Plăți ci către presă, dar și pentru că reprezentanții ONG-ului nu au blurat fotografiile făcute beneficiarilor.
La ministerul Muncii vor merge reprezentanții a 10 ONG-uri printre care: Colegiul Național al Asistenților Sociali, World Vision sau Arhiepiscopia Bucureștilor.
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin