Confidenţialitate

Cele mai urmărite ediții “Oameni de milioane” pe YouTube în 2020 | VIDEO

La finalul anului 2020, un an plin de provocări, ne-am uitat în spate, la cei pe care i-am cunoscut la Oameni de Milioane.

În interviurile realizate de Toader Păun le-am aflat poveștile care ne-au inspirat și ne-au cucerit de-a lungul acestui an atipic.

În fiecare săptămână, am descoperit oamenii care știu că schimbarea dorită începe cu fiecare dintre noi.

Poveștile lor și proiectele la care lucrează i-au făcut să fie desemnați Oameni de Milioane la Europa FM.

Printre invitații celor mai vizualizate ediții pe YouTube din acest an se numără tineri care schimbă lumea, antreprenori sau oameni care luptă pentru ca nouă să ne fi un pic mai bine.

Locul V

Oameni de milioane: Andrei Stupu, tânărul care schimbă lumea cu ajutorul educației

În revista BIZ, Andrei Stupu apărea în selecta listă ”20 la puterea 20” ca Branding Neuroscience Explorer. Adică se afla în lista scurtă a tinerilor abia trecuți de vârsta de 20 de ani care schimbă lumea.

Tânărul Andrei Stupu a ales să se implice în societate și să producă o schimbare, în loc să aștepte ca aceasta să fie produsă de alții. Consideră că educația este calea prin care poate face asta.

Proiectul personal Generația Z, inițial o emisiune TV, s-a transformat într-o serie de conferințe. A ajuns pe scena TED. A fost Brand Manager la Școala de Valori și facilitator în cadrul programelor de training ale Khastalia Consulting, iar acum crește propria afacere. Și încă nu a împlinit 22 de ani.

Este student al Facultății de Istorie, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene, a Universității din București, iar acum se pregătește și de licență.

La început de 2020, omul de milioane Andrei Stupu ne spunea cum se poate schimba lumea cu ajutorul educației și cum se raportează tinerii din generația lui la mediul în care trăiesc.

Locul  IV

Oameni de Milioane, cu Toader Păun și Melania Medeleanu

Melania Medeleanu a creat #scutpentruspitale imediat după ce criza COVID-19 a început să cuprindă și România și după ce a descoperit că nevoile spitalelor și personalului medical sunt atât de mari și urgente. Asociația ZI de Bine, fondată de Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, este principalul ONG care a susținut și participat la realizarea Unității de Suport Medical Bucureștii Noi, predată vineri, oficial, autorităților române.

Lucrările de amenajare au fost realizate în 19 zile. Peste 50 de companii au răspuns solicitării de susținere și solidaritate lansate de Auchan și Leroy Merlin. Unitatea de Suport Medical Bucreștii Noi va fi preluată de Departamentul de Situații de Urgență (DSU) și Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Omul de milioane Melania Medeleanu spune cum a apărut #scutpentruspitale și cum s-a putut realiza atât de rapid Unitatea de Suport Medical Bucreștii Noi:

Locul III

Oameni de milioane: Ștefan Mandachi

Cea mai vizualizată ediție oameni de milioane din acest an este cea în care a fost invitat Ștefan Mandachi, un antreprenor și avocat ce s-a remarcat prin lansarea mișcării #șîeu, a unui metru de autostradă și acum a proiectului www.1cm.ro, prin care a strâns donații impresionante într-un timp foarte scurt.

Ștefan Mandachi este fondatorul mai multor francize, printre care și cel mai mare lanț de restaurante cu specific grecesc de tip servire rapidă din România și estul Europei, „Spartan”.

Despre cum a ajuns Ștefan Mandachi să facă unele dintre cele mai discutate proiecte civice în utimii ani și cum 1cm.ro ajută Bucovina, într-un interviu realizat de Toader Păun.

Locul II

Oameni de milioane: Radu Nedescu, primul copil cu autism recuperat în România

Într-o perioadă în care căutăm oameni care să ne inspire și să ne dea speranță, la Europa FM am descoperit povestea omului de milioane Radu Nedescu, primul copil cu autism recuperat în România.

Copilul care până la 5 ani nu vorbea şi nu interacţiona cu nimeni, e azi vocea copiilor cu autism și speranța pe care o caută mulți părinți și copii. La 18 ani, Radu Nedescu a publicat un volum de poezii, a luat examenul de Bacalaureat cu o notă peste 9, iar acum studiază Filosofia în Belgia.

Radu Nedescu deschide și seria de portrete realizate de un copil cu autism, cu o evoluție spectaculoasă, David Stescu, în cadrul proiectului Faces of Autism, lansat săptămâna aceasta sub forma unei galerii online pe facesofautism.ro.

Povestea omului de milioane Radu Nedescu, într-un interviu cu Toader Păun, la Europa FM:

Locul I

Oameni de milioane: Mihai Bica, primul absolvent român de Medicină la Cambridge

Omul de milioane al acestei săptămâni este primul absolvent român de Medicină la Cambridge. Mihai Bica şi-a dorit toată copilăria să devină arhitect. Dar, în clasa a XI-a a prins o altă pasiune.

Fost elev la Colegiul Sfântul Sava din BucureştiMihai Bica a ales să încerce să treacă de unul dintre cele mai dure examene de admitere, cel la Facultatea de Medicină de la Cambridge. Conform QS World University Rankings 2016, aceasta este a treia cea mai bună școală medicală din lume. În ciuda tuturor celor care se îndoiau de șansele sale, Mihai Bica nu doar că a intrat cu brio, dar a și devenit primul absolvent român de Medicină la Cambridge.

Acum s-a întors în țară și este medic rezident la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București. Experiența lui ca student și tânăr medic poate fi urmărită și pe canalul de YouTube pe care l-a lansat recent, dar și pe blogul mihaitbica.wordpress.com.

Povestea omului de milioane Mihai Bica, într-un interviu cu Toader Păun: