Confidenţialitate

Cele mai populare ediții Interviul de Zece, pe YouTube, în 2020 | VIDEO

La rubrica Interviul de Zece, difuzată în fiecare duminică de la ora 10, Cătălin Striblea are întâlnire cu personalități din România care ne spun cum văd ei perioada următoare a societății noastre.

În acest sezon, Cătălin Striblea a invitat la Interviul de Zece antreprenori, ONG-iști, artiști, sportivi, voluntari, profesori, scriitori, dar și jurnaliști care ne-au descris cum arată România lor.

Locul V

Unul dintre cele mai vizualizate Interviuri de Zece este cel cu Mihaela Miroiu, autoarea și susținătoarea mai multor idei pe care astăzi se susține societatea civilă românească.

Fie că este vorba de etică și meritocrație în politică, de stat de drept, lupta împotriva discriminării sau promovarea feminismului în societatea noastră, Mihaela Miroiu poate fi văzută ca un întemeietor, dar și lider de comunitate.

Este autoarea mai multor cărți, a zeci de articole internaționale, dar și profesorul care a îndrumat zeci de generații pe tărâmul democrației.

Locul IV

Interviul de Zece cu Cătălin Striblea și Valeriu Nicolae, omul care enervează clasa politică scoțând la iveală impostura parlamentarilor români, este unul dintre cele mai populare.

El studiază CV-ul fiecăruia dintre ei și constată inadvertențele, minciuna și lipsa lor de pregătire. Pentru că România are nevoie de curățenie.

În rest, în viața obișnuită, Valeriu Nicolae e om de afaceri și bun samaritean. El conduce Casa Bună, un grup de câteva sute de oameni de bine care ajută cei mai săraci copii din România, cei care trăiesc în ghetouri.

Le oferă din banii săi, ai lor, tot ce poate: calculatoare, case, meditații.

Locul III

Claudiu Mihai Teohari, Teo de la stand Up sau Teo HaHa cum îl găsești pe rețelele sociale, a fost invitat la Interviul de Zece, de Cătălin Striblea.

Dintre toți cei care fac stand up, Teo este cel mai curajos. El este autorul subiectelor atipice, nu-i e frică să abordeze cele mai sensibile subiecte din societate și să râdă, cu lacrimi uneori, de ce înseamnă lumea românească. Și în toate astea există o formă de educație.

Locul II

Pe locul doi se află Interviul de Zece cu filozoful Gabriel Liiceanu.

Cătălin Striblea și Gabriel Liiceanu vorbesc despre volumul intitulat „Despre Destin”, semnat de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, apărut la Editura Humanitas.

Subiectul este evident: modul în care Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu privesc destinul ființei umane.

Cartea este și o punere la încercare a ipotezei diferite, pe care fiecare o susține în legătură cu destinul.

Este o carte adresată publicului general, plină de căldură, dar și de memorii ale unui prietenii întinse pe decenii.

În dialogul cu Cătălin Striblea, Gabriel Liiceanu vorbește și despre situația actuală a României în pandemie.

Locul I

Andrei Pleșu a fost invitatul lui Cătălin Striblea la Interviul de Zece.

El a povestit despre noua sa carte, scrisă împreună cu Gabriel Liiceanu, „Despre destin”, dar a făcut și o analiză a societății noastre în plină pandemie.

”Tare mi-e că, dincolo de COVID, o să trecem printr-o pandemie de prostie”, îi spune el la un moment dat lui Cătălin Striblea.

Interviul deschide și o cutie cu memoriile lui Andrei Pleșu și dezvăluie un pic din pasiunea lui pentru horoscop.