Confidenţialitate

Cele mai ciudate festivaluri din lume – GALERIE FOTO

Mii de persoane din întreaga lume au făcut din festivaluri un nou motiv de călătorie.

Peste tot în lume, până şi în cele mai puţin cunoscute locuri, se organizează atât festivaluri cu o istorie de câteva sute de ani, cât şi evenimente care abia sunt primele ediţii.

În continuare, avem o listă cu unele dintre cele mai ciudate festivaluri din lume.

Odată cu aceste festivaluri, constatăm că oamenii adoră să celebreze diferite evenimente sau ritualuri prin cele mai bizare moduri.

De la bălăceala în noroi, la bătăi cu roşii sau sărituri peste bebeluşi.

Festivalul Noroiului, Coreea de Sud

În oraşul Boryeong din Coreea de Sud, are loc, în luna iulie a fiecărui an, Festivalul Noroiului. Participanţii îşi lasă grijile deoparte şi singura preocupare lor este să se bălăcească şi să se bată cu noroi.

Festivalul Maimuțelor, Thailanda

În Thailanda, câteva mii de maimuţe sunt răsfaţate cu tone de fructe şi legume, în cadrul Festivalului Maimuţelor, care se ţine anual, de aproape 30 de ani.

La Tomatina, Spania

La Tomatina se ţine în ultima miercuri a lunii august, în Buñol, un oraş aflat la 40 de kilometri de Valencia, în Spania.

An după an, La Tomatina a câştigat tot mai mulţi adepţi, ajungând la peste 50.000 într-un an, însă numărul lor a fost limitat de autorităţi, în 2013, la 20.000.

Pentru a nu răni pe cineva, roşiile trebuie mai întâi stoarse şi abia apoi aruncate.

La Tomatina ar avea la origini o întâmplare de prin 1940, când mai mulţi tineri au pornit o bătaie cu roşii în timpul desfăşurării unei parade, în Plaza del Pueblo din Buñol.

El Colacho, Festivalul săriturilor peste bebeluşi

Festivalul El Colacho a fost organizat în localitatea Castrillo de Murcia pentru prima dată în 1620, când localnicii au privit cum câţiva bărbaţi în toată firea au efectuat sărituri peste bebeluşii care dormeau liniştiţi în coşuleţele lor. Bărbaţii efectuează acest ritual pentru a purifica sufletele copiilor născuţi în anul respectiv.