Confidenţialitate

Cel mai mare hackathon pe teme juridice va avea loc simultan în peste 40 de orașe

Competiția Global Legal Hackathon, care se va desfășura în zilele de 23-25 februarie concomitent în peste 40 de orașe din peste 27 de țări de pe 6 continente, aliniază echipe formate din de programatori, specialiști în științe juridice și antreprenori cu scopul de a găsi soluții tehnologice inovatoare la cele mai presante probleme de ordin juridic din zilele noastre.

România intră și ea în cel mai mare hackathon pe teme juridice. Casa de avocatură Hristescu & Partners și Casa de avocatură Bulboacă și Asociații aduc în România evenimentul la finalul acestei săptămâni.

Ediția Global Legal Hackathon din București se va desfășura la TechHub și va aduna la start peste 10 echipe mixte, care își vor prezenta soluțiile în fața unui juriu din care vor face parte antreprenori și profesioniști de calibru din economia românească.

Din componența juriului, au confirmat până în acest moment Sorin Mîndruțescu, Country Manager al Oracle România, Felix Tătaru, fondator și Președinte al grupului independent de comunicare GMP și Președinte Global al IAA – International Advertising Association, Dan Ben-Eliezer, fost ambasador al Israelului în România, Mădălina Afrăsinie, Judecător și Președinte al Secției a VI-a Comercială din cadrul Tribunalului București, precum și Bogdan Ivănel, Co-fondator Code for Romania.

Acestora li se va alătura o echipă solidă de mentori care va susține echipele participante în procesul de creație și dezvoltare a programelor sau aplicațiilor alese.

Proiectul echipei câștigătoare va intra în cea de-a doua etapă a competiției, care se va desfășura online și care se va încheia cu desemnarea a 8 soluții finaliste. Acestea vor intra în competiția pentru premiul global, care va fi decernat în cadrul unei gale internaționale organizate la New York în 21 aprilie 2018.

Cine poate participa în București la Global Legal Hackathon

Invitația de participare este deschisă programatorilor, designerilor UI/UX, avocaților, consilierilor juridici, magistraților, antreprenorilor, companiilor de IT, studenților/facultăților de drept/tehnice, precum și oricăror profesioniști creativi și inovatori, interesați să contribuie la schimbarea modului în care sunt aplicate științele juridice în practica legală de fiecare zi.

Echipele participante vor aborda idei pentru soluții care să deservească fie serviciile juridice ca business privat, fie serviciile juridice de interes public (de exemplu, buna guvernare, legislația juridică, facilitarea accesului la justiție etc.).

Participanții se pot înscrie în nume propriu, urmând a fi integrați într-o echipă în timpul evenimentului, sau își pot înscrie echipa cu care doresc să participe. Numărul optim de membri din cadrul unei echipe este de 3-6 persoane.

Înscrierea este gratuită și se face până la data de marți, 20 februarie, ora 23:59, pe site-ul eventcadence.com/e/GLH-Romania

Evenimentul va fi prezentat participanților și tuturor celor interesați vineri, 23 februarie 2018, la TechHub, urmând ca zilele de sâmbătă, 24 februarie și duminică, 25 februarie să fie dedicate lucrului în echipă. Jurizarea soluțiilor propuse de echipele participante se va desfășura duminică, începând cu ora 18.00.