În această săptămână a ieșit de sub tipar ”Despre somn. De ce este vital să dormim și să visăm”, de Matthew Walker, la editura Vellant.
”Dacă ne întrebăm de ce dormim din perspectiva evoluției, misterul doar se adâncește. Indiferent din ce unghi priviți, somnul pare să fie cel mai bizar fenomen biologic. Când dormiți, nu puteți să faceți rost de hrană. Nu puteți socializa. Nu puteți găsi un partener pentru a vă reproduce.
Nu puteți să vă creșteți sau protejați urmașii. Cel mai rău, somnul vă face să fiți vulnerabili în fața prădătorilor. Somnul este, cu siguranță, unul dintre cele mai discutabile comportamente ale omului”, explică Matthew Walker, profesor de neuroștiințe și psihologie la UC Berkeley, director al Sleep and Neuroimagining Lab din cadrul acesti universități, și fost profesor de psihiatrie la Harvard University. Matthew Walker a publicat în reviste de specialitate peste 100 de articole științifice și a participat la numeroase emisiuni în toată lumea.
De ce cartea ”Despre somn. De ce este vital să dormim și să visăm” este atât de entuziast primită în toată lumea și de ce apariția ei în România este un eveniment în sine, explică, la Europa FM, Doru Someșan, editor nonfiction si coordonator Versant, colecția în care apare volumul. Tot în interviul acordat Europa FM, Doru Someșan vorbește și despre noutățile colecției pe care publicul va avea ocazia să le descopere în perioada Târgului de Carte Gaudeamus.