În urmă cu puțin timp portalul de știri Hotnews a transmis o alertă potrivit căreia Comisia Juridica din Camera Deputatilor discută la aceasta oră un proiect de modificare a legii avocaturii care le ofera avocatilor imunitate.
Este o lege care deja a trecut de Senat, deși DNA a criticat proiectul respectiv, pe motiv ca acesta anulează retroactiv probe deja administrate în unele dosare. Cum ar fi cel prin care foștii avocați Dan Șova și Victor Ponta au fost deja trimiși în judecată pentru prejudicierea Complexului energetic Oltenia.
Tot în această perioadă, se prefigurează tot mai clar revenierea fostului premier Victor Ponta în politica mare, printr-o eventuală ocupare a funcției de președinte al Camerei Deputaților, funcție ce i-ar permite acestuia exact introducerea în anumite proceduri ale unor proiecte de modificare a legilor penale.
Actualul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a zburat din PSD în doi timpi și trei mișcări, după ce a criticat rămânerea lui Liviu Dragnea în fruntea acestui partid, ulterior condamnării definitive la doi ani cu suspendare pentru fapte de corupție.
Pe ultima sută de metri a acestui legislativ se pregătesc modificări ale legilor, astfel încât o clasă politică muribundă să scape de problemele penale pe care le are.
Ieșim în stradă sau nu? Procesul democratic spune că trebuie să ne exprimăm prin vot, iar anul acesta chiar avem alegeri.
Dar cum poți alege atunci când ori nu știi, ori nu ai între cine și cine să alegi? Ce fel de democrație este aceasta? Dar ieșirea în stradă, determinarea sub presiunea străzii a unor acte administrative, a unor demisii, așa cum s-a întâmplat după Colectiv sau a împiedicării adoptării unor legi vădit anti-sociale, așa cum s-a întâmplat după marțea neagră din decembrei 2014, este sau nu este democrație?
Ce alegi să faci în cazul în care ei îți vor modifica legile și țara, astfel încât să scape?