Confidenţialitate

Ce se întâmplă cu banii donați ONG-urilor?

Se apropie finalul anului și, pentru multe companii, ultimele calcule se fac în zilele care urmează. Firmele au ocazia ca până la finalul anului să direcționeze 20 % din impozitul pe profit către o asociație non-profit, o fundație, către orice organizație non-guvernamentală despre care compania respectivă are convingerea că va folosi cu înțelepciune acești bani.

În Lumea Europa FM au venit astazi Salvați Copiii, Hospice Casa Speranței și SOS Satele Copiilor. În România sunt zeci, sute de ong-uri mai mari sau mai mici care contribuie la imbunătățirea vietii celor aflați în dificultate. Nu ezitați să căutați o astfel de organizație în orașul dumneavoastră, în comunitatea locală. Completarea unui simplu formular prin care se direcționează o parte din impozitul plătit statului poate schimba în bine un destin.

 

Salvați Copiii

În ultimii trei ani, cu ajutorul donațiilor făcute de firme și nu numai, organizația Salvați Copiii a dotat cu aparatură medicală vitală 54 de secţii de nou-născuţi din 33 de judeţe ale ţării.

Astfel, peste 10.000 de nou născuți au primit o șansă în plus la viață, după cum ne-a spus Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al organizației Salvați Copiii.   De exemplu, Salvați Copiii a donat aparatură medicală și Maternității Filantropia din Craiova – 2 incubatoare performante pe care Ministerul Sănătății nu le-a furnizat. Maternitatea fussese exclusă din programul guvernamental de finanțare, așa că ajutorul de la Salvați Copiii a devenit salvarea sutelor de prematuri născuți la Craiova.

 

Hospice Casa Speranței

Când vorbim de îmbunătățirea vieții cuiva, de puține ori ne gândim că este vorba chiar de ultimele clipe de viață. Din păcate, chiar dacă sună foarte trist, de multe ori despre acest lucru e vorba, despre finalul unei vieți distruse de boală.

Statisticile arată că doar doar 9 % din numărul total de bolnavi cu afecțiuni oncologice pot beneficia de servicii adecvate, la momentul potrivit.

Hospice Casa Speranței are în România 16 centre  în care sunt tratați și îngrijiți GRATUIT bolnavii de cancer, spune Tiberiu Căpudean, cel care se ocupă cu activitățile de strângere de fonduri pentru această organizație. Mii de pacienți sunt îngrijiți anual în centrele Hospice Casa Speranței, în condițiile în care statul român oferă într-o măsură mult prea mică acest tip de îngrijire paliativă.

 

SOS Satele Copiilor

Mii de copii din familii sărace ori abandonați renunță la școală în fiecare an, fără să conștientizeze că educația este singura lor șansă pentru un viitor mai bun.

De aproape 25 de ani organizația neguvernamentală SOS Satele Copiilor îi ajută pe tinerii defavorizați să-și continue studiile și să se integreze în societate.

230 de copii abandonați locuiesc în prezent în satele SOS din București, Sibiu și Bacău, iar alți 800 sunt ajutați să rămână alături de familiile lor și să meargă la școală, spune directoarea organizației, Diana Podaru.

 

https://soundcloud.com/europafmromania/ce-se-intampla-cu-banii-donati-ong-urilor-lumea-europa-fm-cu-sorin-dragomir