Ne sunt cunoscute tuturor: crampe abdominale, balonarea sau alte simptome asociate cu ingestia unui aliment care nu ne face bine sau în urma unei mese copioase cu porții prea mari, dar care sunt alimentele care ne vin în ajutor în astfel de situații.
Ceaiul de mentă ameliorează durerile de burtă și starea de balonare. Dar menta relaxează zona cu presiune crescută dintre stomac și esofag, ceea ce poate provoca probleme celor cu reflux acid. În aceste situații, ceaiul de mușețel este mai bun. Evitați guma de mestecat cu mentă, deoarece poate conține substanțe care înrăutățesc simptomele digestive.
Iaurtul simplu ajută flora intestinală normală să se dezvolte și astfel are un efect benefic în cazul problemelor sistemului gastrointestinal.
Orezul este un aliment ușor de digerat care crește absorbția de fluide din tubul digestiv, de aceea este recomandat în cazul tulburărilor de tranzit intestinal.
Ghimbirul are proprietăți antiemetice, de aceea este bun în stările de greață și previne vărsăturile. Puteți să vă preparați ușor ceai din această plantă turnând apă fierbinte peste felii de ghimbir și apoi așteptați câteva minute înainte să-l beți.
Sucul de aloe protejează stomacul și ameliorează durerile gastrice și senzația de arsură, numită pirozis. Aveți grijă însă la cantitate, deoarece are și proprietăți laxative.
Bananele sunt ușor de digerat și sunt utile în situațiile cu tranzit intestinal accelerat și conțin potasiu, element necesar celor care nu s-au putut alimenta corespunzător în urma unei boli.
Pâinea prăjită este o altă opțiune bună pentru a ne potoli starea de foame după probleme digestive.
Iar semințele de fenicul combat flatulența și detoxifică organismul.