Confidenţialitate

Ce presupune rejuvenarea facială?

Rejuvenarea presupune ansamblul de intervenţii chirurgicale şi nechirurgicale adresate proceselor responsabile de îmbătrânire. Segmentul de maxim interes al acestor proceduri este fața. În urmă unei evaluări amănunţite, chirurgul va stabili zonele prioritare, cele care vor aduce după efectuarea intervenţiilor cel mai mare impact pozitiv.

Medicul Iris Popa, chirurg chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă ne oferă mai multe informații despre rejuvenarea facială.

“Conceptul utilizat în prezent este cel de rejuvenare tridimensională asociat cu refacerea texturii pielii prin combinarea diverselor proceduri disponibile pentru un efect maxim de îmbunătăţire a asepectului estetic.

Refacerea volumului pierdut prin introducerea de acid hialuronic sau grăsime proprie, ştergerea ridurilor prin utilizarea toxinei botulinice (Botoxul) asociată uneori cu umplerea acestora utilizând acid hialuronic, ameliorarea prin peeling LASER sau chimic a imperfecţiunilor pigmentare sau cicatriceale şi chiar a ridurilor fine sunt câteva dintre cele mai utilizate proceduri de întinerire nechirurgicale, minim invazive.

O altă categorie de proceduri, de asemenea minim invazive, sunt cele preventive sau cu efect în timp, ce fac parte din conceptul de medicină regenerativă. Acesta utilizează produse proprii corpului cum ar fi sângele în cazul terapiei cu PRP sau Terapia Vampir/Dracula, cum mai este cunoscută, şi grăsimea. Prin injectarea la nivelul straturilor profunde ale pielii se aduc local factori de regenerare în cantităţi crescute care vor stimula în timp refacerea structurii de colagen şi elastice, precum şi a celorlalte straturi ale pielii”, a explicat medicul Iris Popa.