Oamenii care zâmbesc par mai frumoşi
Un studiu realizat la Universitatea de Stat Penn a dezvăluit că oamenii care zâmbesc creează imaginea de persoane mai plăcute, politicoase şi chiar mai competente.
Zâmbetul este contagios
În cadrul Universităţii Uppsala din Suedia s-a demonstrat că zâmbetul este contagios. Dacă într-o încăpere cu mai mulţi oameni, cineva zâmbeşte le transmite şi celorlalţi sentimentul, astfel încât zâmbesc şi ei şi toţi cei din încăpere sunt mai fericiţi.
Zâmbetul este sănătos
Mai multe cercetări au demonstrat că zâmbetul are efect pozitiv şi asupra sănătăţii noastre. Acesta ajută organismul prin îmbunătăţirea circulaţiei, reducerea stresului, îmbunătăţeşte creativitatea şi nivelul de concentrare şi ajută sistemul imunitar în lupta cu infecţiile.
Zâmbetul este uman
Zâmbetul este unul dintre lucrurile care ne diferenţiază de animale. Acesta este mai degrabă un mecanism cu care ne naştem, decât un lucru care se învaţă. Încă din primele ore de viaţă, un bebeluş schiţează un zâmbet.
Femeile zâmbesc mai mult decât bărbaţii
Deşi frecvenţa zâmbetelor femeilor şi bărbaţilor care lucrează în acelaşi ambient este aproximativ la fel, atunci când este vorba de o situaţie tensionată se schimbă situaţia. Femeile tind să readucă armonia folosind zâmbetul mult mai des decât bărbaţii, după cum reiese dintr-un studiu realizat în cadrul Universităţii Yale.
Există mai multe tipuri de zâmbete
Zâmbetele pot fi împărţite în două tipuri: sincere şi artificiale. Pot fi diferenţiate după faptul că atunci când un zâmbet este sincer, colţurile ochilor tind să se strângă, spre deosebire de cel artificial, când acest lucru nu se întamplă.
Omul de ştiinţă Paul Ekman de la Universitatea din California, San Francisco a descoperit că din aceste două categorii mari descend alte 19 subcategorii, în funcţie de situaţia socială şi emoţii, incluzând teamă, fericire, ură, etc.
Căsnicii mai sănătoase cu multe zâmbete
Un zâmbet atrage un altul, astfel că purtătorii de zâmbete se pot înconjura de oameni pozitivi cu care se pot forma legături mult mai strânse. De asemenea, cercetătorii de la Universitatea DePauw din Indiana spun că oamenii fericiţi îşi pot exprima mult mai liber sentimentele, construind căsnicii mai sănătoase.