Confidenţialitate

Ce lucruri ar mai putea să voteze pentru ei deputaţii şi senatorii din România?

Legea referitoare la pensiile aleşilor locali, care a fost declarată neconstituţională de CCR, a fost reexaminată şi adoptată, marţi, de plenul Senatului cu 101 voturi “pentru”, un vot “împotrivă” şi şase abţineri, după o dezbatere foarte scurtă.

Parlamentarii au votat miercuri, aproape în unanimitate, într-o şedinţă de plen reunit, dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care şi-au angajat rudele la cabinetele parlamentare până în anul 2013.

Au fost 306 voturi pentru şi o singură abţinere.

Deputaţii din comisia juridică au adoptat, tot miercuri, proiectul privind abilitarea guvernului de a emite ordonanţe, cu modificări semnificative prin care sunt limitate puterile Executivului de a emite acte normative pe perioada vacanţei parlamentare.

Executivul nu va putea da ordonanţe în domeniile justiţie, cultură şi administrarea protocolului de stat.

Azi, plenul Camerei Deputaţilor urmează sa dea vot final pentru proiectul de lege care acordă imunitate avocaţilor.

Deciziile vin în contextul în care la sfarsitul anului trecut, Agentia Naţională de Integritate anunţa că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul a 32 foşti sau actuali parlamentari, dintre care 14 actuali deputaţi, 17 fosti deputaţi şi un senator.

La România în Direct, Moise Guran propune o dezbatere despre ce lucruri ar mai putea să voteze pentru ei deputaţii şi senatorii din România?

https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-ce-lucruri-ar-mai-putea-sa-voteze-pentru-ei-deputatii-si-senatorii-din-romania?in=europafmromania/sets/rom-nia-n-direct