Confidenţialitate

Ce înseamnă sustenabilitatea pentru LIDL | VIDEO (P)

Sustenabilitatea face parte din ADN-ul companiei Lidl România, iar pentru a ilustra și demonstra grija față de mediu și societate, încă din 2016, compania publică rapoarte de sustenabilitate.

Astfel, oricine poate să afle, în mod transparent, care este impactul Lidl asupra mediului, economiei și societății, dar și soluțiile pe care le integrează la nivel de business pentru a crea un viitor mai bun pentru întreaga comunitate.

Toader Păun a stat de vorbă cu Cristina Hanganu -Head of Communication&CSR Lidl România – despre ce înseamnă sustenabilitatea pentru Lidl, cum se poate măsura acest lucru și care sunt schimbările generate din 2016 până azi:

În cel de-al patrulea raport de sustenabilitate, Lidl România continuă demersurile de a demonstra că faptele sunt cele care au puterea de a crea schimbare în comunități.

Printre temele pe care se concentrează Lidl România se află combaterea risipei alimentare, reducerea plasticului, aducerea cât mai multor produse certificate, reducerea emisiilor de Co2 prin folosirea de mijloace de transport verzi și optimizarea traseelor.

De exemplu, raportul aferent perioadei 1 martie 2020 – 28 februarie 2021 arată că 100% din camioanele cu care Lidl România  a transportat marfă au avut motoare Euro 5 și Euro 6, față de 79% în anul financiar anterior.

Mai mult, Lidl România pune la dispoziție peste 100 puncte de încărcare a autovehiculelor electrice la nivel național.

Lidl planifică eficient inventarul de produse și gestionează stocurile astfel încât să trateze eficient problema risipei alimentare.

Potrivit ultimului raport de sustenabilitate, ca parte a eforturilor de combatere a risipei alimentare, cât și pentru a susține o serie de inițiative sociale, Lidl a donat 198 de tone de produse alimentare și 90 de tone de produse nealimentare către rețeaua Băncilor pentru Alimente din România, dar și 459 de tone de hrană pentru animale către ONG-uri care administrează adăposturi pentru animale.

În plus, încă de la înființarea primei Bănci pentru Alimente în București, în 2016, Lidl a sprijinit financiar continuu dezvoltarea Rețelei naționale a băncilor pentru alimente în România. La finalul perioadei de raportare, existau opt Bănci Regionale pentru Alimente funcționale, în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Oradea, Roman și Timișoara.

Pe lângă măsurile interne pe care compania le ia pentru a reduce plasticul în magazinele sale, Lidl România investește pe termen lung și în programe de impact în domeniul protecției mediului, derulate de organizații non-profit.

Toate măsurile luate de Lidl România în ceea ce privește reducerea cantității de plastic sau eliminarea acestuia, acolo unde este posibil, se înscriu în strategia REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte, pentru a susține viziunea „Mai puțin plastic – închiderea buclei”. Prin REset Plastic, Grupul Schwarz a dezvoltat o strategie integrată, ce cuprinde cinci zone de acțiune – de la reducerea cantității de plastic din ambalaje și regândirea design-ului acestora, la reciclare și eliminarea din mediul înconjurător a acestui material, până la inovare și educare în domeniu. Ca parte a acestei strategii, Lidl își propune ca, până la sfârșitul anului 2025, să reducă cu 25% canitatea de plastic din ambalajele produselor marcă proprie și să ia măsuri astfel încât toate ambalajele produselor marcă proprie să fie în proporție maximă reciclabile. De asemenea, retailerul și-a propus ca ambalajele de plastic ale produselor marcă proprie să conțină 20% material reciclat.