Confidenţialitate

Ce fel de carduri de beneficii le poți oferi angajaților tăi? (P)

Din ce în ce mai mulți deținători de afaceri le oferă angajaților carduri de beneficii, fie ca răsplată pentru eforturile depuse, fie drept cadou de sărbători sau ziua de naștere. În cazul în care nu ai mai auzit până acum de cardurile de beneficii, acestea sunt carduri oferite cumpărătorilor (de obicei proprietari de afaceri) de către anumite companii care au contracte cu diverși distribuitori de produse sau servicii. Cardurile pot fi încărcate de către deținătorul afacerii cu anumite sume de bani (după conveniență) și dăruite angajaților, aceștia având posibilitatea de a cheltui suma respectivă pentru produsele sau serviciile partenerilor companiei ce a distribuit cardul, în timp ce se bucură de unele reduceri pentru aceste cheltuieli. Citește mai departe acest articol pentru a afla și alte avantaje de care poți profita ca proprietar de afacere, în funcție de compania distribuitoare de carduri pe care o alegi.

Ce produse și servicii pot fi accesate de către angajații ce primesc carduri de beneficii?

Compania distribuitoare de carduri de beneficii oferă mai multe tipuri de carduri: carduri de masă, carduri cadou, carduri de vacanță și carduri culturale. Dacă dorești să alegi din gama de carduri pentru angajați, e util să știi că spre exemplu, în cazul cardului tip cadou, dacă suma virată pe card e de cel mult 300 de lei, această tranzacție către angajat va fi scutită de impozitul pe venit de 10%. Acum, iată câteva exemple de produse și servicii specifice acestor tipuri de carduri:

Cardurile cadou permit achiziționarea de la sutele de parteneri a majorității tipurilor de produse oferite de aceștia: cărți și obiecte personalizate din librării, articole vestimentare de la cele mai populare magazine, articole cosmetice, accesorii sportive, dar și altele.

Cardurile de vacanță, cardurile cadou, cardurile de masă, cele culturale sau de sport oferă mai multe tipuri de servicii. În funcție de tipul de card ales, angajații pot primi abonamente la diverse centre de well being, cum ar fi spa, săli de fitness, saloane de înfrumusețare, bazine de înot. De asemenea, pot accesa la preț redus anumite opțiuni de vacanță. Totodată, se pot face comenzi de mâncare prin servicii de delivery prin intermediul acestor carduri. Nu în ultimul rând, angajații pot participa la evenimente culturale precum piese de teatru, concerte, vizionări de filme sau evenimente sportive cu ajutorul sumei virate de către angajator în cardul de beneficii.

În final, e util de menționat faptul că sumele virate în cardurile de beneficii sunt decise de către persoana care face comanda cardurilor (deci cel mai probabil angajatorul/deținătorul afacerii). Asta înseamnă atât faptul că suma ce poate fi virată e indefinită (deși de la un punct se pierd beneficii precum scutirea de impozit pe venit), dar și faptul că virarea sumelor pe cardurile angajaților poate fi diferențială, în funcție de performanța sau funcția în companie a angajaților. De asemenea, e de reținut faptul că aceste carduri pot fi folosite pentru a vira angajaților sume cadou/răsplată și cu alte ocazii.