Mai mult de o lună de școală online. Sau o vacanță neașteptată. Asta au experimentat elevii, odată cu criza provocată de epidemia de coronavirus.
Și părinții trebuie să se ocupe mult mai mult de copii, în condițiile în care unele școli nu au nicio formă prin care elevii pot învăța la distanță.
I-am întrebat astfel pe ascultătorii România în Direct:
Ce școală au făcut copiii voștri de la declanșarea pandemiei? S-au ținut profesorii de treabă? Copilul vostru a participat la cursuri online?
Ce am învățat din această experiență, fie că suntem profesori sau părinți? Care e schimbarea pe care am putea-o face? Cursuri de acasă, ore pe calculator, mai puțină prezență la școală, schimbarea programei unor materii?
Iată câteva răspunsuri:
Unul dintre părinții care au sunat la România în Direct consideră că prin decizia de a recomanda dascălilor să predea online, Ministerul Educației a discrimat majoritatea copiilor de la sate.
Ascultătorul Europa FM și-ar dori ca școala să fie prelungită cu perioada în care a fost instituită starea de urgență:
La rândul lor, dascălii au păreri împărțite după experiența orelor la distanță. În timp ce o învățătoare dintr-un sat de lângă Suceava și-ar dori ca dascălii să fie instruiți cum să folosească platformele de predare, o profesoară de la un liceu tehnologic susține că învățământul tehnic nu se poate face online.
Pe de altă parte, ultimele săptămâni au demonstrat și că școala poate merge și în sens invers: o profesoară a mărturisit la România în Direct că ea a fost cea care a învățat de la elevi cum să lucreze cu computerul.
Vezi aici emisiunea integrală: