Înroșirea ochilor poate avea mai multe cauze printre care inflamația cauzată de infecții sau de reacții alergice.
Conjunctiva este țesutul care acoperă partea albă a ochiului și care tapetează partea internă a pleoapelor, iar inflamația acesteia conduce la afecțiunea numită conjunctivită.
Printre cauzele conjunctivitei se numără infecțiile bacteriene sau virale, iritanții precum substanțe sau fum și diverși alergeni precum praful sau polenul.
Conjunctivitele de cauză infecțioasă sunt contagioase și se pot transmite de la o persoană la alta. Conjunctivita la nou născuți trebuie diagnosticată și tratată rapid deoarece poate afecta vederea pe termen lung.
Printre simptomele conjunctivitei se numără ochii roșii, lacrimare excesiva și secreții gălben-verzui, mâncărimi, sensibilitate la lumină și chiar vedere încețoșată.
Dacă prezentați aceste semne și simptome, este necesar să mergeți la cabinetul unui medic oftalmolog. Nu aplicați din proprie inițiativă creme, plante sau seva acestora, comprese cu diverse ceaiuri sau alte tratamente populare.
Există persoane care și-au pierdut vederea pentru că nu s-au dus la medic și au introdus în ochi substanțe extrem de dăunătoare.
Numai medicul poate identifica cauza exactă a conjunctivitei și va recomanda tratamentul potrivit pentru o astfel de afecțiune.