Confidenţialitate

Câteva metode pentru a deveni mai inteligent (P)

Toți vrem să ne depășim limitele și să devenim mai deștepți. Deci, mulți dintre noi ne dedicăm unei căutări de-a lungul vieții pentru a afla mai multe și pentru a ne extinde mintea. Indiferent dacă citim ziarul, luăm o carte nouă, vizionar documentare sau invătăm o chestier nouă vizionând videoclipuri pe YouTube, scopul nostru principal este, în general, acela de a deveni persoane mai inteligente.

Dar uneori ceea ce credem că am invătat nu se lipește. S-ar putea să credem că suntem stăpanii unui subiect, doar pentru a ne da seama că am uitat tot ce am invătat. Alteori, distragerile din viața noastră de zi cu zi ingreunează absorbția oricăror informații noi.

Deci, cum putem deveni mai inteligenți în ceea ce privește învățarea și să devenim mai buni la ea? Cum ne antrenăm creierul să funcționeze mai bine?

Răspunsul este că există modalităti de a face acest lucru:

 Ascultați muzică clasică

Am auzit cu toții de ideea că ascultarea muzicii clasice în timp ce studiați vă va ajută să faceți un test, sau că interpretarea muzicii clasice pentru copii în pântecele lor îi face mai inteligenți; dar este adevărat? Conform cercetărilor, această este-cel puțin în scopul studierii.

Cercetătorii universitari au descoperit că elevii care au ascultat un curs de o oră, în care muzica clasică a fost interpretată în fundal, au înregistrat o creștere semnificativă într-un test cu mai multe șanse de alegere în comparație cu elevii care nu au ascultat prelegerea cu muzică. Cercetătorii au speculat că muzica a pus elevii într-o stare emotională sporită, ceea ce i-a făcut mai receptivi la informație.

Deși chiar dacă muzica clasică s-ar putea să nu vă facă să vă transformați într-un geniu instant că atare, vă va ajuta să întelegeți mai bine și să păstrati informațiile pe care le-ați invătat. Deci, data viitoare când doriți să invătati un nou subiect sau o abilitate, deschideți Spotify și dați play unor melodii clasice.

 Decorați spațiul de lucru cu obiecte personale

A avea un spațiu privat de lucru este important pentru concentrarea și productivitatea dumneavoastră Dar nu toată lumea este destul de norocoasă să aibă propriul birou cu patru pereți și o usă, mai ales acum că conceptele de birouri de spațiu deschis sunt atât de populare. Deci, dacă sunteți cineva care lucrează într-un spațiu de birouri aglomerat, cu multă distragere, cum vă puteți stimula creierul și puteți crește productivitatea? Un răspuns, credeți sau nu, este prin decorarea spațiului dumneavoastră de lucru cu obiecte personale.

Potrivit psihologilor, datele au arătat că angajații care lucrează în spații cu confidențialitate redusă, care erau generici și nedecorați, au raportat cel mai înalt nivel de epuizare emotională. Cercetătorii au speculat că, atunci când angajații își personalizează spațiul de lucru, aceștia conștient – sau nu-își iau confortul de la elementele care îi inconjoară la locul de muncă.

Aceasta, la rândul său, îi ajută pe angajați să mentină energia emotională în fața stresului și distragerii muncii. Deci, luați câteva fotografii de familie și postăți câteva dintre citatele dumneavoastră preferate; decorarea spațiului dumneavoastră cu elemente pe care le iubiți vă va ajuta să lucrați mai eficient.

  Mâncați acizi grași Omega-3

Creșterea capacitătii de inteligentă poate fi la fel de simplă ca schimbarea a ceea ce mănanci. Adăugarea mai multor alimente bogate în acizi grași omega-3 la dietă dumneavoastră este o simplă și delicioasă metodă pentru a deveni inteligenți. Alimentele care sunt bogate în acești acizi grași includ pești precum macrou și somon, stridii, caviar și nuci.

Potrivit medicilor, acizii grași omega-3 efectuează o serie de locuri de muncă pentru creierul nostru, inclusiv construirea membranelor celulare în organism și creier, precum și efecte antiinflamatorii și antioxidante care pot promova celulele creierului sănătos și o mai puțină deteriorare a creierului. Deci, dacă doriți ca un creier mai inteligent să ajungă la vârste înaintate, adăugarea unor pești în dieta dumneavoastră poate fi una dintre modalitătile de a ajunge acolo.

 Creați un “palat de memorie”

Creați-vă propriul “palat de memorie” (alternativ, “palatul minții”) pentru a vă imbunătăti memoria. Crearea unui palat de memorie este o tehnică simplă care datează din Roma Antică și din Grecia.

Tehnica palatului de memorie, cunoscută și sub numele de metoda “locurilor”, este o metodă de imbunătătire a memoriei, care, potrivit Wikipedia, “folosește vizualizări, prin utilizarea memoriei spațiale, informații familiare despre mediul inconjurător, pentru a reține rapid și eficient informațiile”.

Functionează astfel: creați în mintea dumneavoastră un aspect al unei clădiri sau al unui oraș. Alegeți un loc care vă este foarte familiar, cum ar fi un centru comercial pe care îl frecventati sau casa dumneavoastră din copilărie, de exemplu. Vizualizați un traseu pentru palatul dumneavoastră de memorie, astfel încât, în loc să vizualizați doar o casă, imaginați cum ați trece prin ea.

Apoi identificați locații specifice pentru a stoca informații. Veți stoca fiecare informație pe care doriți să o rețineți într-o anumită locație, cum ar fi cabinetul pentru medicamente din baia de la etaj, în spatele unui cadru de imagine deasupra patului și așa mai departe. După practicare, ideea este că veți putea să mergeți prin palatul dumneavoastră de memorie ori de câte ori doriți și să scoateți ușor informațiile de oriunde ați ascuns-o.

Acum că aveți niște metode pentru creier care vă vor face mai inteligenți, acel subiect sau abilitate pe care doriți să-l stăpaniti va deveni mai ușor decât oricând. Indiferent dacă invătati să vă imbunătătiti abilitătile profesionale sau să vă imbunătătiti viața personală, veți descoperi că creierul dumneavoastră va beneficia în mare măsură de punerea în aplicare a acestor metode.

Articolul a fost scris de Enache Matei, copywriter la Flatfy.ro.

Flatfy.ro este un motor de căutare de locuințe propuse spre vânzare și este adresat persoanelor care caută să cumpere și/sau să închirieze case, vile, apartamente, ca de exemplu, pentru cei care caută apartamente de vânzare București, atât pe piața secundară cât și pe piața imobiliarelor noi construite în România. Acesta încorporează reclame de la o multitudine de surse pentru a-i asigura clientului o gamă largă de conținut relevant în ceea ce privește industria imobiliară.

Flatfy.com lucrează în 37 de țări, inclusiv cele Est Europene, deci puteți compara prețurile în aceste țări : România ( new.flatfy.ro ), Ungaria ( hu.flatfy.com ) și Moldova.