Ouăle conţin aproape toate vitaminele cunoscute, cu excepţia vitaminei C.
Are vitamina H care asigură buna funcţionare a celulelor şi stimulează memoria. Un ou contine si intreg complexul de vitamine B care ajută organismul să transforme alimentele în energie şi previne malformaţiile genetice.
Oul are si iod, fosfor, fier, calciu, zinc şi seleniu.
Potrivit studiilor, ouăle sunt bune pentru vedere, ajută la buna funţionare a creierului, a sistemului nervos şi cardiovascular.
Insa – t rebuie să mâncăm ouă cu moderaţie. Sunt suficiente 3-4 ouă pe săptămână, la adulţi.
Copiiilor nu ar trebui sa li se ofere cel mult 3 ouă pe săptămână.
Nu sunt bune ouăle prăjite sau preparate din ouă cu maioneza – au multe calorii care ne dau colesterolul peste cap si putem avea probleme cu sistemul digestiv.
Cele mai sănătoase sunt ouăle fierte moi în coajă sau ouăle fierte în apă clocotită fără coajă.