Birocrația a sufocat inclusiv sistemul educațional din România, a spus profesorul Radu Gologan, la Deșteptarea României. Cadrul didactic spune că inclusiv schimbările prea dese din educație au dus la întărirea acestui sistem birocratic:
„ România este o țară sufocată de birocrație. Birocrația nu a fost neapărat impusă de factorul politic, vine ca o tradiție a statului la birou și a arăta că faci treabă. (…) Ce am vrea să se schimbe? Folosim un cuvânt care are două conotații: schimbarea în bine, pe care o dorim să vină și prea desele schimbări în învățământ, care au întărit birocrația. Birocrația înseamnă că există funcționari foarte mulți care trăiesc producând hârtii, trei sferturi din ele inutile.”
Profesorul de matematică spune că s-a încercat în trecut eliminarea birocrației din educație, fără succes însă:
„Fostul ministru al învățământului și-a pus ca problemă principală desființarea birocrației din Ministerul Educației. Nu a reușit, pentru că acest sistem birocratic este extrem de puternic și adânc înfipt în scaunele pe care le au acolo.”
Europa FM își propune să scoată la lumină noi perspective și soluții la vechi probleme și să ofere contextul propice unei coeziuni între toți factorii sociali implicați, motivându-i și inspirându-i cu o viziune puternică a unei Românii deșteptate. Joi, 4 martie, de la 18.15, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu va intra în direct cu ascultătorii Europa FM, pentru a răspunde întrebărilor cu privire la educația din România.
Urmăriți în continuare Deșteptarea României: