Câştigă prin tragere la sorţi unul din cele trei seturi de cărţi formate din volumele “Parenting necondiționat” de Alfie Kohn, „Copii crescuţi cu blândeţe” de Gill Rapley şi Tracey Murkett şi „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și al copiilor” de Sarah Ockwell-Smith.
“Parenting necondiţionat” vă va îndemna să reflectaţi îndelung la genul relaţiei pe care doriţi să o aveţi cu copiii voştri, la priorităţile pe care le aveţi ca părinte şi la cum să evitaţi multe dintre greşelile celor dinaintea voastră.
Cele două autoare, Gill Rapley şi Tracey Murkett, explică în cartea „Copii crescuţi cu blândeţe” de ce un copil mic nu poate să aştepte, de ce e normal să vrea în braţe, de ce nu e nevoie să fie independent decât atunci când este el pregătit să se desprindă de mamă. Şi, mai ales, de ce este important să-l asculţi, chiar dacă deocamdată abia gângureşte.
Sarah Ockwell-Smith, mamă a patru copii și psiholog specializat în dezvoltarea copiilor și psihologie perinatală, oferă în cartea „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și al copiilor” sfaturi pe care orice părinte le va găsi utile şi aplicabile rapid.
“Cea mai greșită recomandare este aceea că trebuie să îți înveți copilul să doarmă singur și să îl lași să plângă. Cu toții ne dorim copii fericiți și încrezători, care să devină, peste câțiva ani, independenți. Pentru a-i sprijini în acest sens, trebuie să le satisfacem nevoile de acum. Când se trezesc peste noapte, sunt speriați și au nevoie să fie ținuți în brațe; cel mai bun mod de a-i ajuta să se simtă încrezători și de a deveni curând atât de independenți, încât să readoarmă singuri, este să le oferim acea îmbrățișare ACUM. Din păcate, majoritatea experților în probleme de creșterea copiilor sunt centrați pe soluții rapide, de moment, iar noi nu ne mai punem problema implicațiilor pe care acțiunile noastre de astăzi le au asupra întregii vieți a copilului.
Dacă ne lăsăm copilul să plângă, pentru un minut sau cinci minute, sau dacă îl luăm în brațe și apoi îi așezăm iarăși în pătuț, după cum spun acele sfaturi obișnuite, nu îl învățăm, de fapt, decât că noi, ca părinți, nu îi putem satisface nevoile; iar aceste nevoi nu dispar pur și simplu. Se știe că, dacă lăsăm un copil să plângă singur chiar și pentru câteva minute, nivelul cortizolului, al hormonilor de stres, este foarte ridicat chiar și atunci când nu mai plânge. Este o descoperire extrem de importantă, care ne arată limpede că, deși nu ne mai transmite starea sa prin plâns, copilul este în continuare foarte stresat”, consideră Sarah Ockwell-Smith.
Premiile constau în trei seturi de cărţi formate din volumele “Parenting necondiționat” de Alfie Kohn, „Copii crescuţi cu blândeţe” de Gill Rapley şi Tracey Murkett şi „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și al copiilor” de Sarah Ockwell-Smith.
Concurs câştigat de Popa Andreea Maria, Cigaran Mihaela-Olivia si Nita Laura