Cu doar un click de mouse puteți câștiga, prin tragere la sorți, un pachet format din trei cărți apărute în colecția ”Înțelepciunea Inimii” la Editura Herald: ”Caravana vieții” de Omar Khayyam, ”Misticii islamului” de Reynold Nicholson și ”Darul iubirii” de Kahlil Gibran.
„Caravana vietii”, Omar Khayyam
„Iubirea, la Omar Khayyam, este o imensa suferinta, o adanca și inalta durere pe care o simte in fiecare particica a fiintei sale, iar acestea, așa cum spune doctrina, vor marturisi in fata lui Dumnezeu la Ziua Invierii și a Judecatii.”
”Misticii islamului”, Reynold Nicholson
Cartea lui Nicholson este o excelenta introducere academica in originile sufismului, o traditie mistica din cadrul islamului ce cuprinde o gama larga de credinte si de practici dedicate iubirii divine si cultivarii dimensiunii divine din fiinta umana. Misticii islamului, considerata prima carte din Occident care ofera o imagine lucida si plina de intelegere a misticismului islamic, asaza la originea sufismului influente venite din partea crestinismului timpuriu, gnosticismului si chiar a budismului. In cuvintele autorului, „imi propun sa le ofer cititorilor o serie de observatii despre originea si evolu- tia istorica a sufismului, relatia sa cu islamul si specificul sau general. Nu numai ca aceste aspecte sunt extrem de interesante pentru oricine este preocupat de studiul comparativ al religiilor, dar, totodata, un anumit nivel de cunoastere a lor este indispensabil oricarei persoane care studiaza in mod temeinic sufismul in sine”.
„Darul iubirii”, Kahlil Gibran
Desi Gibran s-a considerat intotdeauna pictor și nu scriitor, celebritatea și-o datoreaza aproape in intregime cartilor sale. Reconcilierea celor doua inclinatii, literara și artistica, care și l-au revendicat fiecare pentru sine, s-a realizat totuși in opera lui scrisa, caci Gibran a scris ca și cum ar fi pictat. Chiar daca putin numeroase, povestirile lui pline de viata precum și „poemele in proza” au avut o influenta considerabila in epoca. Limbajul sau este simplu și colocvial, dar intotdeauna grav, iar daca inspiratia sa are neindoielnic radacini in traditie, cum bine observau exegetii sai arabi, stilul și „tușa scriiturii” raman puternic marcate de cultura occidentala.
Concurs câștigat de Tita Gabriel