Confidenţialitate

Casa de ceai a Reginei Maria a devenit Cafeneaua Castelului Bran

Vechea șură din lemn a Castelului Bran a fost transformată, la începutul secolului al XX-lea , de Regina Maria, care a decis că aici își va savura ceaiul de la ora 5 și tot aici va organiza mini-recepții pentru prieteni și apropiați.

Casa de Ceai datează de la 1920 şi se află în parcul Castelului Bran, pe malul lacului.

După o lungă perioadă în care Casa de ceai nu a mai avut nicio utilitate, aceasta este deschisă din nou de astăzi turiștilor după ce a fost reabilitată de administrația Castelului Bran.

Meniul noului restaurant propune pe tot parcursul zilei o varietate de feluri de mâncare, care se doreste a fi atât pe placul drumeților înfometați, cât și pe placul oaspeților preocupați de o nutriție naturală, sănătoasă.

Va fi amenajată şi o terasă în aer liber de 150 de locuri.

Lista de bucate este inspirată din bucătăria românească autentică, în care s-au împletit arome și culori ale altor bucătării.

Costurile totale ale proiectului de restaurare şi extindere a Casei de Ceai a Reginei Maria se apropie de 500 000 de euro, iar prin acest proiect se doreşte reintroducerea imobilului în circuitul turistic. Aceasta îşi va păstra, oarecum, destinaţia iniţială, devenind anul acesta Cafeneaua Castelului Bran.

Din vară la Castelul Bran va fi disponibil şi un tunel al timpului.

Turiştii vor putea vedea şi traversa începând din vară un tunel secret al castelului construit în anii ’30, la ordinul reginei Maria.

Acest tunel nu a fost niciodată deschis publicului. După ce lucrările vor fi gata turiştii vor putea urma acelaşi drum pe care îl urmau şi capetele încoronate când vroiau să ajungă mai repede la castel. Tunelul va face legătura între castel şi parc pe o distanţă de 40 de metri.

A fost construit în anii 1930 pentru a uşura parcurgerea de către regina bolnavă de artrită a drumului dintre castel şi parc.

După ce vor fi definitivate lucrările turiştii se vor putea urca într-un lift din curtea interioară şi vor coborî peste 30 de metri în subteran prin vechea fântână, iar apoi vor merge prin tunelul secret lung de 40 de metri până în parcul regal.

Toate aceste noutăți vin în anul în care Castelul Bran împlinește 640 de ani de la prima atestare documentară.

Castelul Bran a fost vizitat în primul trimestru al acestui an de peste 19.000 de turiști. În aceste condiții, veniturile Castelului Bran pentru aceasta perioada sunt estimate la 385.000 de euro.