Pe József Szántó îl găsești în Târgu Secuiesc la o căsuță fără etaj, cu o curte primitoare.
Îmbrăcat într-o cămășa albă, zâmbește de la poartă și te invită înăuntru. Se recomandă meșteșugar al turtei dulce.
Rețeta după care prepară turtițele dulci este veche de peste 100 de ani, iar József spune că foloseşte doar ingrediente naturale.
Pe o masă mare din curte, cu două bănci de lemn, stau așezate câteva tăvițe cu bucăți de turtă dulce în formă de fluturi și inimioare.
Sunt aduse imediat niște punguțe strânge cu un elastic la capăt, în care este zahărul topit pentru a decora turta dulce.
József explică pe înțeles tuturor ce trebuie să faci pentru a realiza un desen cât mai artistic și urmărește îndeaproape tot procesul.
Dacă vede că personalizarea turtei nu a ieșit așa cum îți doreai, reface el mesajul mult dorit.
Meșteșugarul spune că a învățat coacerea și pregătirea turtei dulci chiar de la mama sa, alături de care stătatea de sărbători, atunci când pregătea, după aceeași rețetă veche de 100 de ani, faimoasele turtițe.