Confidenţialitate

Cartierul Cotroceni capătă o nouă identitate

Pentru o zi, cartierul Cotroceni capată o nouă identitate prin organizarea de ateliere de cultură urbanistică, composting, bricolaj, sporturi de stradă, concerte sau proiecții de film.

Pe 24 iunie, începând de la ora 10.00 şi până seara târziu, Cotroceni va prinde o altă culoare prin sărbătorirea zilei cartierului, în Parcul Romniceanu.

Aici vor fi organizate ateliere de creaţie, concerte, competiţii sau dezbateri pe tema spaţiilor publice, atât pentru locuitorii cartierului, cât şi pentru toţi cei care îşi doresc să îşi petreacă o zi în aer liber.

Printre activităţile care vor avea loc în Parcul Romniceanu se numără: atelierului practic Casa de păsări Incotroceni (unde copiii învaţă elementele de bază în realizarea şi întreținerea unui spațiu de locuit), atelierul de composting, (cum putem utiliza inteligent şi practic resturile menajere din gospodării), proiectul Debarcaderul de la Operă (consultare publică în legătură cu tipul de evenimente comunitare pe care cetăţenii din Cotroceni le doresc să fie organizate în acel spaţiu).

De asemenea, organizatorii propun competiţia Vânătoarea de comori arhitecturale (cursă contra-cronometru în care echipele vor trebui să găsească cât mai multe indicii şi să acumuleze cât mai multe puncte), ateliere de pictură, atelierul Încotro Parcul Romniceanu? (dezbatere publică cu privire la soarta acestui spaţiu public) sau atelierului Casa Incotroceni.

La acest eveniment va participa şi pianista Irina Sânziana Arnăutu, care va susţine un recital de pian, dar şi câteva trupe, precum ZUM sau Barter. Pe final de zi, vor fi proiectate câteva filme documentare cu tematică comunitară.

Asociația Incotroceni – Oameni, Idei, Poveşti a realizat prima activare a comunității din cartierul Cotroceni în 2015, prin organizarea primei ediții a Zilei Cartierului Cotroceni într-un spaţiu privat (casa şi grădina Ota) şi apoi a transformat în piață publică intersecția dr. Lister – dr. Carol Davila (Agora Incotroceni 2016).