Confidenţialitate

Carnea de porc, mai scumpă în perioada Sărbătorilor: „Cine are bani ia, cine nu, se uită” | AUDIO | GALERIE FOTO

Masa de Crăciun și mai scumpă în acest an: Mușchiul de porc se vinde în piețe și magazine cu peste 30 de lei kilogramul, iar ceafa costă și mai mult. Ștefan Ciucă a fost marți dimineață într-o piață din sectorul 6 al Capitalei:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bucureștenii au început să se pregătească pentru sărbătorile de iarnă. La mare căutare, ca în fiecare an: legumele, făina pentru cozonac, nucile și bineînțeles… nelipistă de pe masa de Crăciun… carnea de porc.

„Până acum s-a permis, că am văzut că a fost destul de ok. A fost 16 lei, 18 lei. Dar de acum încolo nu mai știu cum o să fie. Că de acum încolo se scumpesc. Știți că de Crăciun cresc prețurile întotodeauna. De sărbători s-au scumpit toate, nu numai carnea. Toate s-au scumpit, nu numai carnea”, a spus un bărbat.

Într-un lanț de magazine, pulpa și spata de porc costă în medie 20 de lei kilogramul, iar ceafa ajunge la peste 32 de lei. Datele INS arată că prețurile sunt acum mai mari în medie cu 4%, în comparație cu finalul lui 2023.

„Cine are bani ia, cine nu, se uită. Eu deja mi-am luat de la țară. De la țară mi-am luat de la părinți și nu m-a costat nimic”, a spus o femeie.

„Domnule, scumpă n-ar fi, dar sunt bani puțini la amărâți și bogătașii au miliarde”, a declarat un bărbat.

Un român consumă în medie aproximativ 37 de kilograme de porc pe an, potrivit Institutului Național de Statistică.

Sursa foto: Europa FM / Ștefan Ciucă

Citește și: Alocațiile copiilor vor fi majorate cu peste 10% de la 1 ianuarie 2025 | AUDIO