Producătorii au scos căpșunele românești la vânzare. De pe plantanție, fermierii vând kilogramul cu 25 de lei. În piețe, însă, prețul se poate dubla.
Producătorii încep să vândă prima recoltă de căpșune românești.
Sunt cele timpurii, gata la început de mai, de obicei.
Un producător din județul Timiș, anunță pe Facebook: „Culegem primele căpșuni, ridicare de pe plantația noastră, prețul 25 lei/kg”.
Sunt familii care cumpără pentru consum propriu, dar și intermediari care livrează către piețe. La tarabe, prețurile pot ajunge și la 50 de lei, nivel similar anului trecut.
Un producător din Iași anunță că vinde căpșune la caserola de 500 grame, preț 15 lei. Acest lucru înseamnă că un kilogram ajunge la 30 de lei. Doritorii sunt invitați în mai multe puncte din oraș.
La Petrești, Vrancea, un producător își anunță recolta: „Căpșune delicioase proaspăt culese” , preț – 30 de lei kilogramul.
Sursa foto: Shutterstock