Continuă epopeea candidaturii lui Popescu-Piedone la primăria care vrea 100 de milioane de euro despăgubire de la cine o fi găsit vinovat pentru dezastrul de la Clubul Colectiv.
Fostul primar a primit acordul de a candida de la Judecătorie, dar i-a fost interzis acest drept, după ce Tribunalul a dat curs unei cereri de verificare prin sondaj a semnăturilor strânse de Piedone. Asta sugerează că omul a depus și semnături false. Cristian Popescu-Piedone a declarat după aceea că nu se lasă și că va strânge alte semnături. Încăpățânarea lui putea fi demnă de o cauză mai bună, dar nu asta contează.
Adevărata dezbatere în acest caz pornește de la infracțiunea pentru care Piedone este cercetat de DNA după ceea ce s-a întâmplat la Colectiv, este vorba de infracțiunea de abuz în serviciu, constând în autorizarea Clubului în condițiile în care acesta nu îndeplinea de facto normele de securitate.
Fapta lui Piedone este doar un exemplu de abuz în serviciu, săvârșit de o autoritate. Cel mai la îndemână exemplu este cel al Olguței Vasilescu.
Se poate demonstra că doamna primar a primit ceva? Nu, a avut beneficii electorale spune DNA, dar explicați-mi mecanismul prin care firmele ce au contracte cu primăria Craiovei, acceptă brusc să finanțeze zugrăvirea blocurilor din Centru. Sunteți siguri că acolo n-a plătit primăria de fapt prin contractele cu firmele?
Știm sigur că an de an Curtea de Conturi găsește o grămadă de contracte supraevaluate prin administrația publică centrală și locală, dacă prejudiciul e de câteva mii de euro se aplică amenzi, dacă e mai mare de un milion este sesizat DNA-ul.
Acum, vocile care cer dezincriminarea abuzului s-au înmulțit, sunt și de la PSD și de la PNL și de prin tot spectrul politic, dar cei mai vehemenți par a fi totuși fostul președinte Traian Băsescu, precum și doamnele Udrea și Bica, cercetate exact sub această acuzație, de abuz în serviciu.
E an electoral, deci poate ar fi bine să ne pronunțăm cu toții pe acest subiect, care nu e atât de complex pe cât pare. Ca să îl simplificăm o să ne întoarcem la cazul Popescu-Piedone. Dacă dezincriminăm abuzul, atunci unui Piedone nu-i mai rămâne decât sancțiunea politică, a electoratului. La vot.
Vrem să-i judecăm noi pe politicieni sub sancțiunea pierderii alegerilor și atât sau dorim să îi judece și Justiția sub sancțiunea unor ani de pușcărie?