Confidenţialitate

Călin Zanc la Medium Rare – INTERVIUL COMPLET

În judeţul Cluj, lângă Dej, doi fraţi luptă să salveze de la dispariţie bivolii. În urmă cu un an au pus în funcțiune o fabrică de brânzeturi, făcute din lapte de bivoliţă, după ce au început cu o fermă cu 100 de bivoli, unde au învățat cum pot mai bine să crească aceste animale.

La Medium Rare, Călin Zanc a povestit că în prezent mai sunt aproximativ 14.000 de bivoli în România. În 2007 a început cu o bivoliță, acum crește în jur de 100. Călin Zanc se află și în spatele Asociaţiei Crescătorilor de Bivoli din Transilvania.

Produsele obţinute din lapte de bivoliţă au început să fie tot mai apreciate, mai ales la nivel european, ceea ce i-a dat curaj invitatului lui Adrian Hădean să investească din ce în ce mai mult timp și energie în educarea pieței și pregătirea ei pentru produsele de bivoliță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.