Celebrele cabine telefonice din Marea Britanie, vopsite tradiţional în culoare roşie, au fost transformate în cadrul unui proiect urbanistic insolit în mini-birouri ce oferă utilizatorilor wifi, prize electrice, cafea şi ceai, informează Reuters.
Aceste cabine dedicate telefoniei fixe nu mai pot fi folosite în scopul pentru care au fost create, într-o eră dominată de smartphone-uri, însă o companie britanică a dorit ca ele să nu dispară de pe străzile din Regatul Unit, oferindu-le şansa unei renovări totale, prin transformarea lor în mini-birouri.
Compania Pod Works speră să îi atragă pe internauţii care îşi petrec timpul în cafenele lucrând pe laptop şi să îi convingă să se instaleze în aceste mini-birouri, ce oferă wifi, prize electrice, un telefon, o imprimantă, un scanner, cafea şi ceai.
Amplasate timp de aproape un secol în toate oraşele şi satele din Marea Britanie, numărul cabinelor telefonice a scăzut dramatic în ultimul deceniu, fiind înlocuite cu standuri de presă moderne sau chiar eliminate definitiv în multe zone.
Unele dintre ele au fost transformate deja în biblioteci şi distribuitoare de cafea.
”Ne-am spus că ar fi o bună idee să aplicăm o tehnică de rebranding pentru ele şi să le aducem în secolul al XXI-lea”, a declarat Lorna Moore, directorul managerial al companiei Pod Works.
”Numărul tot mai mare de turişti care vin în ţara noastră, se plasează lângă cabinele telefonice, le fotografiază şi îşi fac selfie-uri ne arată cât de importante şi de legendare sunt ele”, a adăugat Lorna Moore.
Pod Works a inaugurat primul astfel de mini-birou în Russell Square din centrul Londrei în această lună şi va inaugura mai multe astfel de birouri în capitala britanică în viitorul apropiat. Accesul în aceste mini-birouri va fi posibil pe baza unui taxe de membru de 25 de lire sterline (32 de dolari) pe lună.
Proiectul se va extinde şi în alte oraşe din Marea Britanie începând din luna octombrie.
”Sperăm să avem 50 de mini-birouri funcţionale până la Crăciun, iar anul viitor, pe vremea acestea, vom avea aproximativ 300”, a adăugat Lorna Moore.
Foto: wikipedia