Confidenţialitate

Bun venit în 2020! La mulți ani!

2020 a început!

Trecerea în noul an s-a făcut pe frecvențele Europa FM într-un ReveliON AIR care adună cea mai bună muzică de dans și petrecere de ieri și de azi!

Piesa care a marcat trecerea dintre ani, pe frecvențele Europa FM, a fost hitul ABBA – ”Happy New Year”.

Lansată în 1980 de pe albumul ”Super Trouper”, ABBA – ”Happy New Year” este cea care marchează în mod simbolic trecerea dintre ani la Europa FM. Tradiția este urmată din 2000 până în zilele noastre pe frecvențele Europa FM. Chiar dacă acest hit nu a fost la început cunoscut în limba engleză, el a reușit să se impună de la sine rapid, fără vreun efort deosebit de marketing.

Iniţial, piesa Abba – ”Happy New Year” fusese compusă pentru un muzical despre Anul Nou, însă după ce acest proiect nu s-a concretizat, membrii trupei ABBA au decis să înregistreze melodia pentru album.

Varianta în limba engleză „Happy New Year” a fost lansată ca single în 1999, urcând în topurile europene – Top 10 în Olanda, Norvegia, Suedia, precum şi în Top 20 în Danemarca.

La Europa FM continuăm ReveliON AIR până la ora 6!

Chiar dacă România a trecut în 2020, mai sunt multe alte țări care vor face acest pas în orele următoare.

De exemplu, la New York, peste un milion de persoane sunt aşteptate să vină în Times Square – intersecţia mai multor artere comerciale din centrul Manhattan – pentru coborârea globului la miezul nopţii.

Los Angeles şi Honolulu vor completa petrecerile din Statele Unite, iar Buenos Aires şi Rio de Janeiro se numără printre principalele atracţii pentru petrecerea Revelionului din America Latină.

Festivităţile se vor încheia mai mult sau mai puţin în acelaşi loc în care au început – în Samoa Americană, stat vecin cu Samoa.

Noutățile pe care le aduce 2020 în România

Dincolo de petrecerile de Revelion, 2020 aduce mai multe schimbări. Salariul minim brut se majorează, începând cu 1 ianuarie 2020, de la 2.080 de lei la suma de 2.230, iar pentru personalul încadrat pe funcții unde sunt necesare studiile superioare salariul minim rămâne de 2.350 de lei lunar. 

Creşterea salariului minim brut pe economie în 2020 la 2.230 lei (HG 935/2019) duce și la majorarea plafonului în funcţie de care persoanelor fizice ce obţin venituri non-salariale le poate reveni obligaţia de a plăti contribuţii de asigurări sociale şi asigurări sociale de sănătate. Aceste plafoane se determină în funcţie de nivelul salariului de bază minim brut pe ţară în vigoare la termenul de depunere a declaraţiei unice pentru veniturile estimate.

30.000 de lucrători străini vor fi admişi pe piaţa forţei de muncă începând cu 1 ianuarie 2020, numărul fiind similar cu cel din anul 2019. Contingentul de lucrători străini nou-admişi pe piaţă forţei de muncă se stabileşte anual prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii
se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020. Acest lucru a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 924/15.11.2019 – prin Legea 214/2019.

Split TVA se va elimina începând cu 1 februarie 2020. Tot începând cu anul 2020 intră în vigoare Directiva (UE) 2018/1910 de modificare a Directivei 2006/112/CE în ceea ce priveşte armonizarea şi simplificarea anumitor norme din sistemul taxei pe valoarea adăugată pentru impozitarea schimburilor comerciale dintre statele membre.

15 zile libere vom avea în 2020.Dintre acestea, doar 11 pică în timpul săptămânii, faţă de 10 în 2019.

Schimbări ale Codului Rutier

În anul 2020 vor intra în vigoare mai multe schimbări ale Codului Rutier, între acestea numărându-se necesitatea ca cei care vor să obțină permis de conducere să aibă cel puțin 10 clase, dar și obligativitatea ca persoanele în vârstă să facă controale medicale mai des.

Potrivit celor mai recente modificări ale Codului Rutier, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor realizează, gestionează şi pune la dispoziţia publicului o aplicaţie informatică, în mod gratuit, printr-un serviciu on-line, pe pagina proprie de internet, pentru a se verifica situaţia înmatriculării unui vehicul, precum şi motivul suspendării înmatriculării acestuia.

De altfel, din 1 iulie 2020, persoanele care vor să aibă carnet de conducere trebuie să aibă absolvite cel puțin 10 clase terminate.

În plus, persoanele în vârstă care încă mai doresc să conducă pe drumurile publice vor fi obligatesă facă mai des controlul medical.

Noile reglementări ale Codului Rutier prevăd și ca cei care sunt prinşi vorbind la telefon în timp ce se află la volan să poată fi sancționați prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.