Confidenţialitate


BUCUREȘTI: Festivalul Haiducilor, în Parcul Naţional


BUCUREȘTI: Festivalul Haiducilor, în Parcul Naţional

A şasea ediţie a Festivalului Haiducilor începe joi, în Parcul Naţional, bucureştenii fiind invitaţi până duminică să participe la evenimentul care promite preparate culinare pentru toate gusturile şi muzică.

“Ceaunele vor clocoti de zor cele mai gustoase tocăniţe de mistreţ, oaie, cărnuri aromate de vânat şi pastrame în unt, grătarele vor sfârâi pline de păstrămuri, cârnaţi şi coaste haiduceşti, cuptoarele vor coace de zor pâine, pulpe de miel, purcei de lapte, gâşte şi raţe, iar proţapurile vor sta rând şi vor rumeni sute de kilograme de pastramă, berbecuţi lăsaţi la baiţ pentru ca aroma să fie pe placul haiducilor şi alte bunătăţi ce ‘lasă gura apă’ oricărui gurmand. Nu vor lipsi produsele de la stână, cum îi plac haiducului – balmoş şi bulz ciobănesc, mămăliga în pături, toate scăldate din belşug de străchini cu must proaspăt stors şi vin în căni de lut cum îi place haiducului să bea, bere din belşug şi licori aromate din fructe de sezon”, anunţă organizatorii.

Spectacolul gastronomic va fi desăvârşit de “Plăcinta gigant cu specific de toamnă”, de “Cârnatul tradiţional românesc ce va atinge dimensiuni record” şi de un “Ceaun cu vânat cum nu s-a mai pomenit vreodată” la un festival.

“Bucătărese şi bucătari iscusiţi vor mai pregăti de zor tochitură moldovenească la ceaun de la ea de-acasă, varză a la Cluj, gulaş, sarmale, fasole cu cârnaţi, tocăniţe dulci şi piperate, bob-gulaş cu fasole la ceaun, tocăniţe de hribi cu smântână la ceaun, bineînţeles nu vor lipsi magiunul şi ceaunele de zacuscă cu ghebe şi hribi şi multe alte reţete preparate la ceaune, piperate sau domolite, pe gustul tuturor. Nu vor lipsi nici plăcintele şi cozonacii din toate zonele ţării – plăcinte poale’n brâu, plăcinte boiereşti, plăcinte ardeleneşti servite cu horincă, plăcinta dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, plăcinte maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor şi pe vatră, dulciuri de felurite feluri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, jamboane, muşchiuleţi, toate preparate proaspete şi fragede special aduse pentru a face masa haiducilor cât mai îmbelşugată şi pentru cs ospăţul să fie unul pe cinste”, se arată în comunicat.

Organizatorii mai anunţă “show-uri spectaculoase” şi muzică pe placul haiducilor.


Ultimele stiri
Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO

Colindul dubaşilor, unul din cele mai vechi obiceiuri de Crăciun din Banat | AUDIO

Cele mai bune filme pe care să le vezi de Crăciun | VIDEO

În Bucovina, măștile populare animă aproape toate obiceiurile de iarnă

Obiceiuri de Crăciun în Muntenia. Brezaia și jocul ursului

Obiceiuri de Crăciun, în Moldova. Îmblânzirea anului ce vine și a „Urșilor de la Comănești”. Alungarea duhurilor rele…