Confidenţialitate

Bucătăria vegană: 7 idei delicioase de preparate (P)

Fie că ţii post, fie că ai adoptat deja sau îţi doreşti să adopţi o dietă vegană, trebuie să ştii că preparatele plant-based pot fi la fel de gustoase şi săţioase precum cele ce conţin carne sau lactate. O mulţime de reţete vegane se prepară rapid, cu ingrediente fresh şi gustoase, pe care le găseşti în orice supermarket sau piaţă.

Află de mai jos 7 idei de preparate vegane, fără ingrediente de origine animală, gata cât ai clipi, cu un gust 100% yummy:

Lipie cu hummus şi legume

Lipia cu hummus şi legume se pregăteşte super uşor şi nu ai nevoie de cuptor, plita sau alt aparat de gătit. Tot ce trebuie să faci este să ungi lipiile cu hummus şi să adaugi legume proaspete, precum ardeiul, roşiile, castraveţii sau ceapă. Poţi chiar să optezi pentru hummus cu diverse arome, precum cel cu pesto, sfecla sau ciuperci.

Salată de vară cu brânză Tofu

Salata de vară cu roşii, ceapă, castraveţi, ridichi, mărar şi brânză se număra printre cele mai apreciate preparate de acest tip. Salata de vară în varianta vegană merge de minune cu brânză Tofu pentru un extra aport de proteine. De asemenea, o poţi servi şi cu pâine sau lipii proaspete.

Dacă preferi brânză Tofu în varianta crispy, o poţi găti la friteuza cu aer cald sau la cuptor înainte de a o adăuga în salată.

Sanwich cu unt de arahide şi gem

Dacă ai poftă de un preparat dulce şi sărat în acelaşi timp, dar şi 100% vegan, un sandwich cu unt de arahide şi gem este varianta cea mai bună. Ai nevoie doar de pâine, unt de arahide şi gemul preferat. Dacă nu eşti fan/a unt de arahide, îl poţi înlocui cu unt de caju sau migdale.

Salată de paste cu măsline

O salată rece cu paste se poate pregăti rapid cu doar câteva ingrediente. Ai nevoie de paste, ulei de măsline, legume după gust şi măsline. Salata se poate păstra la rece şi servi atât la prânz, cât şi la cina sau ca gustare. Dacă îţi doreşti şi un sos potrivit, alege pesto vegan, pe care fie îl prepari acasă, fie îl cumperi gata ambalat de la supermarket.

Spaghette AOP

Spaghettele AOP sunt gata cât ai clipi, cu doar câteva ingrediente. În afară de spaghette, vei mai avea nevoie de ardei iute sau pasta de ardei iute, ulei de măsline şi usturoi. Trage la tigaie usturoiul şi ardeiul iute tocat mărunt (pasta de ardei iute merge şi ea la fel de bine) în uleiul de măsline. Vei obţine un sos aromat şi numai bun pentru o porţie de spaghette gustoase.

Tocăniţă de legume

Tocăniţă de legume se număra printre cele mai simple şi iubite preparate vegane sau de post. O poţi prepara foarte uşor la multicooker, dacă vrei să găteşti mai uşor. Tot ce trebuie să faci este să pui legumele preferate, tăiate cubuleţe, în multicooker şi să adaugi sos de roşii şi apa după preferinţe. De asemenea, poţi adăuga condimente şi ulei după gust. Setează programul potrivit pentru tocănite oferit de multicooker şi mâncarea va fi gata în doi timpi şi trei mişcări.

Dacă nu ai multicooker, tocăniţă de legume se poate prepara şi pe aragaz, în 40-45 de minute.

Spaghette cu smântână vegană şi ciuperci

Dacă ţi-e poftă de spaghette cu sos alb, poate carbonara sau quattro formaggi, poţi să încerci o reţetă asemănătoare, 100% vegană, cu smântână vegetală şi ciuperci. Spaghettele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, iar la tigaie se trag ciupercile cu condimentele preferate în smântâna vegetală.

Dacă îţi doreşti să încerci câteva reţete vegane, însă nu ştii de unde să începi, pune accent pe simplitate. Salată de vară cu brânză Tofu, tocăniţă de legume, salata cu paste şi măsline, lipiile cu hummus şi legume, toate se prepară cât ai clipi, sunt 100% vegane şi merită să le dai o şansă.