Consilierul social-democrat braşovean Marius Potea a cerut, marţi, în şedinţa legislativului local al municipiului Braşov, rezilierea contractului de asistenţă juridică încheiat cu casa de avocatură a Georgianei Trandafir, căreia i s-au decontat, de la bugetul local, sume pentru un proces “pe care, până în prezent, l-a pierdut pe linie”.
Discuţiile au avut loc în contextul în care primarul Allen Coliban a solicitat Consiliului Local aprobarea pentru angajarea unor noi servicii de consultanţă juridică, într-un proces în care edilul este obligat să plătească sancţiuni financiare pentru neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti, notează Agerpres.
Conform lui Marius Potea, avocatei Georgiana Trandafir i-a fost decontată o sumă “exorbitantă”, de 24.000 de euro, pentru reprezentarea Primăriei în procesul intentat de administratorul parcărilor publice, firma P&P, în urmă cu câteva luni, în timp ce, prin comparaţie, casa de avocatură care a reprezentat-o într-un alt proces, câştigat (inclusiv la ÎCCJ – n.r.) şi care a durat cinci ani, a facturat Primăriei suma de 10.000 de lei, cea mai mare plătită vreodată din bugetul Braşovului pentru astfel de servicii.
“La acest moment, doamna Trandafir a pierdut pe linie toate dosarele (contra P&P – n.r.) în care a fost implicată. Făcând o comparaţie, firma care a apărat P&P a depus cheltuieli de judecată de 400 de euro. Având în vedere discrepanţa enormă între sumele pe care Primăria le-a plătit şi rezultatele doamnei Trandafir, solicit rezilierea contractului pentru lipsa clară de performanţă, cu atât mai mult cu cât se doreşte angajarea din nou a unei case de avocatură. Ca avocat şi consilier, sumele sunt absolut aberante. (…) Cabinetul de avocatură care a lucrat pe dosarul Cetăţuia a facturat către Primăria Braşov, pe cinci ani, cât a durat procesul, care a fost câştigat, suma de 10.000 de lei, cea mai mare pe care a plătit-o municipalitatea braşoveană pentru servicii juridice”, a spus consilierul Marius Potea.
Cu acelaşi prilej, consilierul PNL Pamela Diaconu a ridicat problema existenţei temeiului legal şi a oportunităţii angajării unor servicii de reprezentare juridică de către o casă de avocatură, în procesele aflate pe rolul Tribunalului Bucureşti, cu dezvoltatorul imobiliar American Dream, pierdute de vechea conducere liberală a Primăriei Braşov, în care este vorba de sancţiuni pentru primarul municipiului Braşov pentru nepunerea în executare a unor hotărâri judecătoreşti.
Proiectul de hotărâre a fost respins, nefiind votat de reprezentanţii PNL şi PSD, întrunind doar 12 voturi “pentru”, 3 “împotrivă” şi 8 abţineri.
“Orice comentarii mi se par similare celor pe care le faci la jumătatea unui meci, când ţi se pare că echipa nu joacă bine şi hai s-o scoatem de pe teren”, a afirmat în replică primarul Allen Coliban, referindu-se la rezilierea contractului.