Autoritățile din județul Brăila cer populației care locuiește lângă Dunăre să nu consume apa direct din fluviu și să evite să spele fructele și legumele cu această apă. A fost descoperită o fluctuație a valorilor pentru bacteria „Clostridium Perfringens”.
„Cu referiri la aceste măsuri, principalele trei sunt următoarele: evitarea consumului de apă brută din fluviul Dunărea, evitarea consumului de alimente în formă crudă dacă acestea au fost spălate în prealabil cu apă brută ce provine din fluviul Dunărea, iar în cazul apariției simptomelor specifice – și discutăm aici despre scaune diareice și dureri abdominale – se recomandă prezentarea la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului și recomandarea tratamentului optim”, a spus Gabriel Tudose.
Autoritățile dau asigurări că apa potabilă furnizată de compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila este potabilă și îndeplinește toate condițiile de securitate:
„Apa potabilă furnizată populației a întrunit și întrunește în continuare parametri de potabilitate. Neexistând niciun risc pentru sănătatea populației și că în continuare se va face o monitorizare zilnică prin recoltare de probă de apă potabilă la ieșirea din stațiile de tratare a apei din Gropeni și Chiscani”, a mai spus Gabriel Tudose.
Sursa foto: Shutterstock
Citește și: Temperatura apelor oceanice a atins cel mai mare nivel de când se fac măsurători, avertizează experții